Un bărbat din Austria și-a omorât soția româncă, ca să nu afle adevărul despre el. Ce nu știa femeia despre partenerul de viață

Un austriac care și-a ucis soția româncă a fost condamnat la detenție pe viață.

Potrivit cotidianului austriac Österreich, familia victimei nu a primit niciun fel de scuze de la acuzat, în vreme ce mama și sora româncei au plâns în continuu pe timpul procesului.

Austriacul de 63 de ani a fost judecat marți, 4 iunie, pentru crimă, la tribunalul regional din Viena. Acuzatul și-a atacat brusc soția de 34 de ani, cu un cuțit de carne. Apoi, el a vrut să ucidă și câinele victimei, pe care doar l-a rănit.

Cuplul s-a întâlnit într-un cazinou unde românca lucra, la acea vreme, iar bărbatul, un antreprenor IT, era de fapt un parior cunoscut.

Conform acuzării, bărbatul i-a spus atunci femeii că este un investitor de succes. El i-a oferit numeroase cadouri, printre care ceasuri, și bijuterii scumpe, iar la un an de la întâlnire cei doi s-au căsătorit.

Aflat în pensie de invaliditate și confruntându-se cu un total de 149 de execuții silite încă din 1999, austriacul avea foarte mari probleme cu banii. El se împrumutase de la prieteni, dar totuși își „cumpărase” o casă în Liesing, cu un milion de euro, fără s-o plătească.

Ca să iasă din datorii, planul lui secret era să câștige la loterie, însă nu a câștigat niciodată, chiar dacă a pariat foarte mulți bani.

Pentru că nu voia ca soția lui să afle că viața lor era o minciună și că nu aveau bani, el a plănuit să-și omoare partenera și apoi să se sinucidă, ca să poată duce o nouă viață împreună„în viața de apoi”, potrivit declarațiilor sale.

„În retrospectivă, acesta a fost cel mai stupid sau cel mai rău lucru pe care l-aș fi putut face”, a declarat acuzatul, în instanță.

Astfel, pe 5 octombrie 2023, femeia de 34 de ani a fost găsită moartă la primul etaj, pe la ora 17:00 și avea răni înjunghiate și tăiate.

După atac, doar câinele româncei a supraviețuit, care în timp ce rătăcea plin de sânge a fost descoperit de vecini.

Peter Hofmann, expert psihiatru criminalist a afirmat că acuzatul era sănătos din punct vedere mintal și nu avea nicio boală psihică când a comis crima, însă a putut fi observată o lipsă vizibilă de empatie și asta pentru că „nu și-a exprimat nicio expresie de simpatie sau regret”.

Potrivit medicului legist, rănile victimei erau numeroase și adânci, iar rănile acuzatului erau superficiale, fără să-i pună viața în pericol.

„Nu a vrut ca ea să știe că viața lui era numai minciuni și înșelăciune”, a spus procurorul în pledoaria sa. „Este atât de plin de sine, încât nu a crezut că viața ei merită trăită fără el”.

Ernst Schillhammer, avocatul apărării a încercat să-l apere pe agresor și a spus că au existat crime și mai grave de atât și a cerut ca în stabilirea sentinței să fie luate în considerare confesiunea, dar și stilul de viață pe care bărbatul l-a avut anterior.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri