Un candidat la funcția de primar și-a dat foc la casă pentru a câștiga alegerile

Unii candidați pa postul de primar din România au acționat exact ca în filmele cu mafioți pentru a câștiga funcția de edil în localitățile lor. Este și cazul candidatului UNPR la Primăria din Tiha Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, Dănuţ Dumitru Resvanţă care a fost arestat preventiv după ce, cu o zi înainte de alegeri, şi-a incendiat casa şi a tras cu arma în autoturismul său și le-a povestit politiștilor că a fost vorba de un atac al contracandidaţilor săi.

În noaptea de 3 spre 4 iunie, înainte de alegerile locale, candidatul UNPR la Primăria din comuna Tiha Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, a apelat numărul de urgenţă 112 pentru a reclama că i-a fost incendiată casă şi cineva a tras cu o armă în autoturismul său, conform Mediafax.

Dănuţ Dumitru Resvanţă a acuzat atunci, în faţa salvatorilor ajunşi la faţa locului, că focul ar fi fost pus de contracandidaţi de-ai săi. În ziua alegerilor locale, la postul de poliţie dintr-o comună apropiată, o maşină a oamenilor legii a ars după ce a fost incendiată cu un cocktail molotov. Cercetările făcute de poliţişti au indicat că Dănuţ Dumitru Resvanţă ar fi principal suspect în ambele situaţii.

“Au fost identificaţi cinci suspecţi, faţă de care s-au luat măsuri preventive. Unul dintre ei a fost arestat, patru fiind sub control judiciar”, a declarat Bogdan Despescu, şeful Poliţiei Române.

Poliţia Română anunţă că pentru prinderea lor şi probarea faptelor, poliţiştii au făcut peste 30 de percheziţii, a relatat agenția de presă Mediafax.

“Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, în care se efectuaează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de omor calificat în forma tentativei, distrugere în formă agravată, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă fără drept, înşelăciunea privind asigurările, inducerea în eroare a organelor judiciare şi fals în declaraţii”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat şi confiscat “o armă de vânătoare şi trei ţevi pentru armă de vânătoare confecţionată artizanal, un pistol neletal, o arbaletă, şapte cartuşe de diferite calibre, trofee de cervide, laţuri pentru capturarea vânatului, alte obiecte şi înscrisuri relevante pentru cauză. De asemenea a fost indisponibilizat un autoturism de teren şi un ATV”.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri