Un celebru interlop român s-a predat singur exasperat de neputința Poliției Române

Cel mai cunoscut interlop din judeţul Alba, Raul Rus zis Pricu, condamnat definitiv luna trecută la 5 ani şi 6 luni închisoare şi fugit din România de şapte ani, a fost reţinut la intrarea în ţară şi încarcerat la Penitenciarul Arad.

Bărbatul a fost prins la două zile după ce a postat pe o reţea de socializare că este “sătul” să tot fugă şi să nu fie prins şi, în consecinţă, a anunţat că se întoarce în ţară.

“Sunt sătul să tot fug si voi să nu mă găsiţi… Asa că m-am hotărât să vin acasă (…). Să ştie lumea ca vin acasă nu să văd la ştiri ca am fost prins (…). Dreptatea nu mi-o dă nimeni mi-o fac eu!”, a scris Raul Rus în 14 martie pe pagina sa de Facebook, unde, de-a lungul timpului, a postat fotografii cu el prin diverse ţări.

Surse oficiale au confirmat vineri, pentru AGERPRES, că Raul Rus a fost reţinut joi de poliţiştii de frontieră la intrarea în ţară, fiind escortat la Penitenciarul Arad. Pe numele lui Rus exista un mandat european de arestare preventivă şi mandat de urmărire internaţională.

Bărbatul a plecat din ţară cu puţin timp înainte de destructurarea unui grup infracţional din care a făcut parte. Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat, luna trecută, la 5 ani şi 6 luni închisoare în aşa-numitul dosar “Prostituate pentru VIP-uri”.

Raul Rus a mai fost condamnat penal, el fiind implicat şi în aşa-numitul “sex gate”, un scandal izbucnit la Alba Iulia în 2003. Atunci, o minoră a susţinut că ar fi fost obligată de Pricu să întreţină raporturi intime cu politicieni, oameni de afaceri, magistraţi şi poliţişti din localitate. 

14 persoane, între care un fost ofiţer SRI şi SIE, au fost condamnate, în 23 februarie 2017, de Curtea de Apel Alba Iulia, cu închisoarea, în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, care viza o grupare specializată proxenetism, printre ai cărei clienţi se numărau politicieni şi oameni de afaceri. Pedepsele Curţii de Apel Alba Iulia sunt, la unii dintre condamnaţi, mai blânde decât cele primite în primă instanţă, la Tribunalul Alba, în 2015.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri