O deputată britanică împușcată pentru că facea campanie pentru rămânerea în UE

Parlamentarul  britanic Jo Cox e 41 de ani, a fost rănită de gloanţe, joi la Birstall, în nordul Angliei, a anunţat media britanică, citată de Reuters şi AFP. Deputata laburistă proeuropeană din circumscripţia Batley şi Spen (West Yorkshire) a fost împuşcată şi înjunghiată, după care s-a prăbuşit, potrivit unui martor citat de agenţia Press Association.

Conform Daily Mail, deputata britanică a fost împușcată de trei ori, odată în cap, de un individ care a susținut că face parte din grupul Britain First, grup care militează pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Un martor a declarat pentru Daily Mail că “Femeia a fost împușcată e 3 ori și odată a fost împușcată în cap”.

La ora actuală nu se cunoaște încă starea deputatei care a fost transportată e urgență la spital.

Aleasă în 2015, mamă a doi copii, deputata ar fi fost de asemenea înjunghiată, potrivit mai multor surse media.

Campania electorală organizată înaintea referendumului pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană a fost suspendată pe parcursul zilei de joi ca reacţie la tentativa de asasinare a deputatei laburiste Jo Cox.

Tabăra favorabilă ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a anunţat suspendarea campaniei electorale pe parcursul zilei de joi.

UPDATE: The Guardian a anunțat în această după amiază că un bărbat de 52 de ani a fost arestat, fiind principalul suspect în acest caz. 

UPDATE: Presa britanică a anunțat că Jo Cox  a decedat în spital în urma rănilor. Informația este confirmată oficial.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri