Un român a încasat beneficii de șomaj și încălzire de 80.000 de euro în Austria deși lucra și nu locuia la adresa din acte

Un român de 59 de ani a înșelat statul austriac cu zeci de mii de euro, încasând ajutor social și diverse beneficii deși nu avea dreptul, informează Heute.at.

Românul a încasat aproape 83.000 de euro în ajutoare sociale și subvenții pentru încălzire de la statul austriac în intervalul 2014-2022. Bărbatul locuiește de 25 de ani în Austria, este divorțat și considerat inapt de muncă, având domiciliul în orașul Gmünd. Cu toate acestea, el își petrecea majoritatea timpului în Cehia, unde prietena lui avea un hotel, iar în lipsa ei se ocupa de afacere.

Situația românului a ieșit la iveală când un vecin a devenit suspicios de vizitele sale rare la locuință. În timpul unei percheziții la apartament, anchetatorii au descoperit că în locuința nu existau haine sau obiecte personale ale românului, iar apartamentul nici măcar nu mai era racordat la energie electrică. În timpul procesului în care era acuzat de fraudă, cetățeanul român a declarat că era plecat mult timp și că a uitat să-și actualizeze cererea.

Totodată, el a negat în fața judecătorului din Krems orice urmă de rea-intenție. Instanța nu l-a crezut pe bărbatul român și l-a condamnat inițal la 20 de luni de închisoare pentru fraudă. Dauna provocată statului a fost estimată la 37.141 de euro pentru că nu s-a putut dovedi existența locuinței false decât începând cu 2018. În final, românul va trebui să restituie Austriei suma de aproape 40.000 de euro și să execute șase luni de închisoare.
campania.euro-tax.ro%20

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri