Home Români de pretutindeni Un român a murit în Spania după ce airbag-ul declanșat de un...

Un român a murit în Spania după ce airbag-ul declanșat de un accident minor a lansat o bucată de metal care i-a tăiat jugulara

Un român în vârstă de 27 de ani a murit în Spania, după ce a fost implicat într-un accident ușor, din cauza unei defecțiuni a mașinii pe care o conducea, informează publicația spaniolă diariodemallorca.es.

Tânărul român era șofer într-o mașină care a fost implicată, duminică după-amiază, într-un accident ușor în Spania, pe șoseaua de centură a orașului Palma de Mallorca. În urma coliziunii, o piesă metalică din componența sistemului de airbag-uri a fost aruncată înspre șofer, secționându-i vena jugulară.

Victima a sângerat până la moarte după ce a fost lovită în gât de piesa aruncată de declanșarea airbag-ului, informație confirmată de Poliția Rutieră din Spania, care a menționat că vehiculul nu se deplasa cu o viteză atât de mare astfel încât să fi existat răni atât de grave.

“A fost un accident cum avem alte patru sau cinci pe zi”, a declarat pentru Diario De Mallorca un polițist de circulație rutieră, care a confirmat că bărbatul a murit după ce a fost lovit de o piesă metalică la declanșarea airbagului. “A fost o defecțiune mecanică fără nicio legătură cu accidentul, ceva extrem de rar. N-am mai auzit niciodată de așa ceva”.

Accidentul s-a produs duminică după-amiază, inițial între două autovehicule, fără a fi rănită vreo persoană implicată. Ulterior, întrucât cele două mașini rămăseseră pe șosea, o a treia mașină le-a lovit. Era vorba de mașina condusă de cetățeanul român. Coliziunea nu a provocat daune serioase autovehiculului condus de acesta, dar a activat airbag-ul și a lansat piesa metalică care l-a tăiat la gât și a produs moartea șoferului.

Ceilalți doi pasageri au suferit răni ușoare. Poliția rutieră spaniolă a confirmat că accidentul nu ar fi trebuit să aibă consecințe atât de grave. “Este vorba de o consecință a funcționării defectuoase a dispozitivului, care se poate produce, în special dacă are o vechime mare sau dacă a fost reparat anterior”. Poliția continuă cercetările și așteptă o expertiză tehnică pentru a clarifica ce s-a întâmplat cu airbag-ul.