Home » Noutăți » Un român din Italia se dă drept carabinier care efectuează controale anti-Covid și jefuiește un pensionar

Un român din Italia se dă drept carabinier care efectuează controale anti-Covid și jefuiește un pensionar

Un bărbat român în vârstă de 30 de ani a fost arestat la Caprie, lângă Torino, după ce a încercat să jefuiască un pensionar dându-se drept carabinier în civil care efectua controale pentru a se asigura de respectarea măsurilor anti-COVID. Bărbatul a reușit să-i ia victimei portofelul și telefonul mobil, dar a fost oprit la scurt timp de adevărații carabinieri, relatează Torino Today.

În după amiaza zilei de marți, 27 octombrie, bărbatul l-a oprit pe un pensionar în vârstă de 70 de ani, care făcea o plimbare în centrul orașului Caprie, spunându-i că este un carabinier în civil, de serviciu, care efectua verificări privind respectarea legislației anti-Covid. Falsul carabinier a acuzat victima de utilizarea incorectă a măștii și, imediat ce pensionarul și-a scos portofelul pentru a-i înmâna documentele, acesta l-a atacat smulgându-i portofelul și telefonul mobil din mâini.

Jaful nu a fost dus la bun sfârșit și datorită prezenței de spirit a pensionarului care a sărit imediat asupra celui care tocmai îi furase bunurile. După o scurtă luptă între cei doi, bărbatul român a fugit de la locul faptei.

Intervenția imediată a adevăraților carabinieri, avertizați de unii trecători, a făcut posibilă urmărirea bărbatului în timp ce fugea pe o stradă secundară. A fost prins, arestat și pus la dispoziția autorității judiciare.

Vezi și asta

Doi români, tata și fiu, condamnați în Italia la 30 de ani de închisoare fiecare, vinovați de moartea unui conațional

Vasile Lupașcu, în vârstă de 45 de ani, și fiul său, Vlăduț Vasile Lupașcu, de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *