Un șofer român de TIR s-a bătut cu polițiștii pe o autostradă din Austria. A rănit 4, apoi l-au amețit cu spray cu piper

Poliția tiroleză a arestat, marți după-amiază, un șofer de TIR din România, în stare de ebrietate, pe autostrada Inntal de lângă Wattens. Bărbatul în vârstă de 44 de ani s-a luat la bătaie cu agenții, a rănit patru dintre ei, înainte de a fi pus la pământ cu spray cu piper, scrie cotidianul austriac Krone.

Stilul său de condus a atras atenția asupra lui, iar când polițiștii au vrut să ia cheile camionului, el a devenit violent. Patru polițiști, dar și el, au fost răniți. „În plină zi, beat mort și pe drum cu un camion de 40 de tone: vă puteți considera cu adevărat norocos că marți, chiar înainte de ora 16, pe autostrada Inntal, lângă Wattens, nu a avut loc niciun accident” descrie sursa citată incidentul.

„Camionul a fost observat de o patrulă pentru că mergea șerpuit de-a lungul drumului”, a explicat comandantul poliției districtuale, Gerhard Niederwieser. Testul de alcool în sânge a relevat în cele din urmă un „consum mare de alcool”. Potrivit raportului de poliție, bărbatul de 44 de ani avea în jur de 2,4 la mie. Cu toate acestea, românul nu a acceptat atât de ușor să nu-și continue călătoria.

A atacat forțele de ordine și a rezistat arestării sale. „Patru ofițeri de poliție și bărbatul însuși au fost răniți”, spune Niederwieser. Când un ofițer a vrut să ia cheile și hârtiile din camion, românul le-a tras înapoi. Al doilea ofițer l-a ținut jos, după care șoferul a devenit violent.

Potrivit polițiștilor, șoferul i-a împins, i-a lovit cu piciorul și pumnii de mai multe ori, ceea ce a reprezentat un risc semnificativ pe autostradă. Doar după folosirea spray-ului cu piper și cu sprijinul altor patrule de poliție, bărbatul a putut fi arestat și dus la Spitalul Hall. Acolo a fost internat, tratat, iar ulterior a fost arestat. Un polițist a suferit răni ușoare în urma atacului, iar colegul său a fost dus la Spitalul Hall cu răni nespecificate. Șoferul român se afla miercuri în arestul poliției, urmând a fi interogat și ulterior dus în fața unui judecător.
campania.euro-tax.ro%20

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri