Urmașul lui Badea Cîrțan a câștigat alegerile de primar pe listele PSD

Stră-strănepotul lui Badea Cîrțan, Vasilică Sorin Cîrțan, membru al Partidului Social Democrat, este acum primarul comunei Cîrțișoara,după a mai candidat pentru această funcție de trei ori, relatează Agerpres.

Vasilică Sorin Cîrțan, în vârstă de 37 de ani, a ocupat funcția de viceprimar al comunei, în ultimii patru ani.

„Mi-am propus mai multe obiective, important este să vedem ce pot realiza. Nu vreau să fac promisiuni, vreau să realizez ceva, ce-i mai bun pentru Cîrțișoara și pentru cîrțișoreni”, a declarat Vasilică Sorin Cîrțan.

Vasilică Sorin Cîrțan va conduce comunca care este renumită atât în România, cât și în străinătate, datorită lui Gheorghe Cîrțan (Badea Cîrțan). Pentru acesta există și un muzeu care-i poartă numele. În muzeu sunt expuse opincile pe care le-a purtat Badea Cîrțan în drumurile sale până la Roma pe jos, dar și cărți aduse în desagi de acesta.

Badea Cîrțan a vrut să o vadă pe „mama Roma și mormântul tatălui Traian”, motiv pentru care a mers 4.000 de kilometri pe jos, pe traseul Sebeș-Deva-Arad-Budapesta și apoi Viena-Salzburg-Udine-Veneția-Florența-Roma. A depus la baza Columnei pâine, sare și o brazdă de pământ din Transilvania.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri