Urmează cea mai mare ieșire în stradă din România de anul acesta! Ieșim cu toții?

Chiar dacă românii ies greu în stradă și de cele mai multe ori nu reușesc să se strângă în număr foarte mare, se pare că unioniștii vor reuși în acest an să strângă un număr impresionant de participanți. Dacă anii trecuți, marșurile pentru Unirea Basarabiei cu România au strâns mii sau zeci de mii de oameni în stradă, în acest an organizatorii par hotărâți să bată toate recordurile.

Când și unde va avea loc marșul “Luptă pentru Basarabia”

Organizatorii evenimentului au anunțat prin intermediul unui comunicat și a unui eveniment creeat special pe facebook că uriașa manifestare va avea loc, sâmbătă, 22 octombrie, la ora 14.00, cu plecare de la Hanul lui Manuc – Piața Unirii și va dura până la ora 17.00. Organizatorii își propun să rămână în stradă până când ”politicienii de la București, reprezentanți ai Guvernului și ai partidelor politice care au șansa de a accede în viitorul Parlament recunosc necesitatea Reunirii și își asumă acțiunile care vor duce la împlinirea acestui deziderat.”

Acest marș o șansă uriașă pentru a arăta că românii se pot uni în jurul unui deziderat național, în jurul unui proiect care să elimine aversiunile politice sau de altă natură și să arate că românii au o conștiință națională extrem de puternică care nu poate fi alterată de problemele sociale și economice prin care trece România dar și Republica Moldova (#Basarabia)

Chiar dacă mesajele de pe scena publică din România sunt astăzi extrem de diverse și mai ales contradictorii, organizatorii acestui marș consideră că românii nu trebuie să uite că “sângele apă nu se face” și ne îndeamnă  “să ținem aproape de neamuri” deoarece adevăratele valori ale unui popor nu țin de problemele zilnice sau de intrigile de pe scena politică ci de apartenența la un set de valori care trebuiesc păstrate și promovate indiferent de situație.

Întrebarea este dacă românii din stânga și din dreapta Prutului vor găsi voința și înțelepciunea de a depăși ceea ce îi dezbină și a se uni în jurului acestui nobil ideal de reunire a celor două state surori din stânga și din dreapta Prutului.

Având în vedere forța organizatorilor  dar și valul de simpatie de care se bucură mișcarea unionistă este posibil ca pe 22 octombrie să se desfășoare cea mai mare mișcare de stradă din România ultimilor ani. O mișcare care nu va îndemna la ură și nici la dezbinare ci la unirea în jurul unui ideal comun: (Re)Unirea Republicii Moldova (Basarabia) cu România.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri