Urmează un imens miting social democrat în România? Sute de mii de oameni în stradă?

După protestele de aseară, când zeci de mii de români au ieșit în stradă în frunte cu președintele Klaus Iohannis pentru a demonstra împotriva încercării Guvernului de a  promova ordonanțele de urgență care dezincriminează anumite fapte penale, lucrurile s-au încins în spațiul public.

Liviu Dragnea a anunțat aseară pe facebook că Iohannis s-a pus în fața unei mineriade și că este începutul unei lovituri de stat, ba mai mult a acuzat și serviciile secrete, sau cel puțin o parte a lor, că au legătură cu protestele de aseară.

Din ce în ce mai multe voci din PSD susțin că există doar două variante prin care social democrații pot ieși din această criză. Prima variantă ar fi o contraofensivă bazată pe faptul că cei care au ieșit în stradă sunt doar o minoritate și marea majoritate a românilor susțin alianța de la Guvernare, în concordanță cu votul din 11 decembrie. Iar această contraofensivă presupune organizarea unui miting uriaș de susținere în capitală, miting la care să participe peste 200.000 de oameni.

Cea de-a doua variantă este pasul înapoi. Ordonanțele ar urma să fie puse în așteptare  și să aibă parte de o dezbatere mult mai lungă decât cele 30 de zile prevăzute de lege.

Astăzi liderii PSD și ALDE se vor întruni pentru a hotărâ care este calea de urmat. Rămâne de văzut dacă lui Dragnea i-a ajuns cuțitul la os și va scoate și el românii în stradă sau încă mai poate ceda în fața președintelui Iohannis care face ce a promis: Un război total cu PSD.

Vezi ce i-a răspuns aseară SRI lui Liviu Dragnea la acuzațiile aduse:

”In urma acuzatiilor grave aduse in spatiul public privind implicarea SRI in organizarea protestului de duminica, 22 ianuarie, Serviciul Roman de Informatii face urmatoarele precizari:

Respingem categoric orice incercare de a implica SRI in dispute politice, organizare de proteste sau alte actiuni care nu tin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Consideram aceste afirmatii denigratoare si menite sa afecteze institutii fundamentale ale regimului democratic.Sri isi reafirma determinarea de a ramane echidistant, neimplicat politic si concentrat pe indeplinirea misiunilor sale cu respectarea stricta a legii.”, a precizat SRI într-un comunicat de presă. 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri