Veste îngrijorătoare din Germania. Banca centrală își retrage rezervele de aur din America

O veste cu adevărat îngrijorătoare vine din partea Germaniei care pare a se pregăti pentru vremuri grele, a transmis astăzi agenția de presă Reuters citată de Ziarul Financiar.

Sub titlul “Germania se pregăteşte de un război financiar şi comercial?” este prezentat demersul Băncii Centrale a Germaniei care a decis să declanșeze retragerea rezervelor de aur pe care le deține în America și Franța.

Banca centrală germană îşi aduce acasă rezervele de aur stocate în locuri ca New York şi Paris mai devreme decât plănuise, a anunţat instituţia, în condiţiile în care încrederea în moneda euro slăbeşte, a relatat astăzi Reuters.

Rezervele de aur de 3.378 de tone, în valoare de 120 miliarde de euro, ale Germaniei au devenit un simbol al ascensiunii ţării şi gardian al stabilităţii acesteia. Însă în condiţiile în care Europa trece de la o criză la alta, publicul german a devenit din ce în ce mai preocupat de siguranţa păstrării aurului peste hotare. Unii chiar susţin că a doua cea mai mare rezervă de aur din lume ar putea fi necesară pentru susţinerea unei noi mărci germane în cazul divizării zonei euro.

După ce a transferat deja 583 de tone din New York şi Paris, banca centrală germană intenţionează să-şi aducă jumătate din rezerve în Frankfurt până la sfârşitul anului 2017, cu câţiva ani înainte de data avută în vedere iniţial, 2020. Restul rezervei este împărţit între Rezervele Federale din New York şi Banca Angliei.

Vezi mai jos știrea Reuters:

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri