Victor Ponta: Îmi dau demisia din funcţia de premier dacă mi-o va cere preşedintele Iohannis

Pentru prima dată după ce a pierdut alegerile, Victor Ponta dă semne că ar putea să se retragă din prim-planul vieţii politice. Viitorul său în fruntea PSD este sub semnul întrebării: în acest moment, nu ştie dacă mai candidează sau nu la preşedinţia partidului.

Şi reaminteşte că ar fi dispus să renunţe şi la şefia Guvernului, dar cu o condiţie: aceea ca preşedintele ales Klaus Iohannis să numească tot un premier desemnat de Partidul Social Democrat.

Victor Ponta răspunde la provocarea lansată de preşedintele Traian Băsescu care i-a cerut să se retragă din Guvern. „Luaţi în calcul o demisie din fruntea Guvernului cu nominalizarea unui premier PSD?”, a fost întrebat premierul.

„Sigur că da, am spus acest lucru, dar e o decizie pe care o poate lua noul preşedinte Iohannis. Vă daţi seama că o asemenea discuţie cu domnul Băsescu este total neserioasă, nu poţi discuta cu cineva care peste două saptamani pleacă acasă”, a spus Ponta.

Funcţia de premier nu este singura la care Victor Ponta ar putea renunţa. El spune că nu a decis deocamdată dacă va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat la Congresul programat în martie.

Prefer să fiu într-o echipă care câştigă decât să fiu capitanul unei echipe care pierde. Daca e cineva care sa poată să conducă echipa la un nou proiect bun pentru partid şi pentru ţară, il voi sprijini cu toată inima”, a spus Victor Ponta.

Cu sau fără el în fruntea PSD, Victor Ponta declară că susţine reformarea PSD. El recunoaşte că problemele penale ale unor colegi de-ai săi au făcut rău partidului. Victor Ponta a explicat şi motivele excluderii lui Marian Vanghelie.

Domnul Vanghelie reprezintă un mod de a face politică de care eu cred că PSD trebuie să se desprindă definitiv şi consecvent . Şi nu e doar el. Aş minti să spun că doar Vanghelie e problema”, a precizat Victor Ponta, citat de obiectiv.info.

Alături de Marian Vanghelie, social-democraţii din Comitetul Executiv Naţional i-au exclus şi pe fostul preşedinte Mircea Geoană, dar şi pe Dan Şova, fost ministru în Guvernul Victor Ponta.

sursa: digi24

Related Articles

1 COMMENT

  1. :))) pana luni se razgandeste iar! :))) asa ne-a amenintat si pana acum, la fiecare eveniment mai important din viata politica, cu demisia din fruntea Guvernului. numarati si voi, de cate ori?….eu zic ca de cel putin 3. Dar…..asa cum albul pt ei e rosu, la fel si vorba….e doar de dragul reflectoarelor,

Comments are closed.

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri