Viviane Reding îi cere lui Cameorn să activeze acum clauza de părăsire a UE

Fosta vicepreședintă a Comisiei Europene și membră a Parlamentului European din partea PPE, Viviane Reding, a declarat vineri că premierul britanic David Cameron ‘trebuie să activeze cât mai repede cu putință’ procedurile de ieșire din Uniunea Europeană prevăzute în articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, transmite Agerpres.

‘O afiliere pe jumătate nu este o opțiune’, a avertizat eurodeputata luxemburgheză, pe contul său de Twitter. Ea a mai spus că ‘un divorț de succes este mai bun decât o căsătorie eșuată’ și a urat ‘noroc acestei noi viitoare țări terțe’.

‘Britanicii și-au ales calea. Noi trebuie să ne păstrăm propriul drum. Este urgent să reformăm UE cu țările din nucleul Europei care sunt angajate’ față de blocul comunitar, a adăugat ea.

Îndemnul lui Viviane Reding, vine după ce David Cameorm a anunțat că va exista o perioadă de încă trei luni în care el va conduce guvernul brtanic. În octombrie acesta a anunțat că își va da demisia și că noul premier va alege dacă și când va activa clauza de părăsire a Uniunii Europene.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri