Dorin Cioabă: Țiganii vor fi primii afectați de BREXIT

Se pare că nu doar etnicii români sunt îngrijorați de efectele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Reprezentanții etniei rome au făcut și ei declarații în acest sens. Cei 8.000 de romi din România care se află în Marea Britanie vor fi primii afectați de rezultatul referendumului din Marea Britanie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, autointitulatul rege al romilor de pretutindeni, Dorin Cioabă.

“Romii vor fi primii afectați. În Marea Britanie nu sunt foarte mulți, în jurul a 7-8.000, însă exista tendința de a-i atrage acolo. Foarte mulți care mergeau acolo își găseau de lucru, le mergea bine. Cred că ar fi existat un val de a merge în Anglia.

Dacă britanicii au ieșit din UE, probabil vor introduce vizele, nu? Eu cred că romii vor avea de suferit. Ei vor fi primii care vor avea de suferit. Guvernul britanic va lua măsuri prima dată împotriva romilor. Sunt îngrijorat. Când se luau de romi, UE îi apăra. Eu cred că măsura îi vizează în primul rând pe romi”, a declarat Dorin Cioabă.

 Vă reamintim că premierul britanic David Cameron a anunțat vineri că va demisiona din fruntea guvernului până în octombrie, după ce britanicii au votat joi la referendum în favoarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre britanici au votat joi în favoarea Brexit-ului. Rata prezenței la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri