Vrei să-ți evaluezi singur copilul în afara școlii? Uite o metodă excelentă

Toți părinții vor să știe mai multe despre copii lor. De multe ori școala se comportă ca un organism ultra birocratizat și amorf și nu permite părinților să aibă o imagine de ansamblu asupra potențialului pe care îl au copiii lor. Acest lucru nu este cauzat de învățători și profesori, care sunt de cele mai multe ori foarte competenți, ci de sistemul școlar în ansamblul său.

De curând a apărut pe piață un instrument independent de evaluare a copiilor din clasele 1-8 și pentru cei din clasele pregătitoare, instrument ce permite părinților să-și completeze tabloul despre cunoștințele pe care cei mici le posedă dar și despre aptitudinile acestora.

De asemenea părinții pot evalua cunoștiințele dobândite de copii în școală, la materi cum ar fi Matematică, Limba română sau Cultură generală.

Platforma care propune acest tip de evaluare se numește evaluaredigitala.ro și se descrie astfel pe siteul de prezentare:

“Vă propunem așadar o abordare modernă a clasicelor evaluări școlare obligatorii, axată pe creativitate, ingeniozitate, gândire critică și argumentația propriilor puncte de vedere. Un instrument de evaluare extra-școlar modern, inovator, iar de acum și foarte ușor de accesat atât de părinți cât și de elevi.

Evaluare Digitală își propune să meargă dincolo de ceea ce se întâmplă în școli. Credem cu tărie că universul redus la pereții unei săli de curs este doar o latură a realității unui elev. Drept urmare, am gândit un instrument modern de testare a cunoștințelor, exclusiv digital, adaptat atât prezentului dar și viitorului, care să rezolve nevoia elevului de a ieși din coperțile manualelor, în lumea reală.

Evaluare Digitală oferă elevilor posibilitatea de a-și verifica cunoștințele pe etape de parcurgere a materiei în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele concursuri, examene și competiții. O astfel de evaluare periodică asigură o asimilare constantă a materiei precum și o dezvoltare de competențe la un nivel corespunzător pentru fiecare elev. În acest fel, se diminuează riscul acumulării unor lacune în cunoștințe și se pot întreprinde din timp măsuri de recuperare a materiei.

Prin intermediul Evaluării Digitale, elevii claselor 1-8 și pregătitoare își pot testa cunoștințele de acasă. Fie că este vorba de Matematică, Limba română sau Cultură generală, aventura Evaluării Digitale oferă copiilor posibilitatea de a utiliza tehnologia în scopuri educative. Astfel, elevii sunt provocați să descopere și să rezolve subiecte dintre cele mai inventive.

De partea lor, părinții, pe baza monitorizării activității – testul rezolvat, statistici, sugestii de la evaluatori și monitorizarea progresului – trag concluziile: care este nivelul de cunoștinte al copiilor și ce ar trebui îmbunătățit sau dezvoltat pentru performanță, având alături pas cu pas echipa de specialiști a Evaluării Digitale.”

Intră AICI pe portalul evaluaredigitală și testează cunoștiințele copilului tău.

evaluaredigitala.ro

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri