31 ianuarie, ultima zi pentru depunerea declarației de venit pentru cei ce muncesc în UK

Dacă lucrezi în Marea Britanie și vrei să fii sigur că nu ai probleme cu autoritățile în ceea ce privește plata taxelor atunci trebuie să nu uiți că pe data de 31 ianuarie este ultima zi pentru a depune declarația de venituri pentru anul financiar 2015-2016.

Ce este Self Assessment sau Tax Return și cum se depune

Self Assessment  (sau Tax Return) este declarația de venituri obligatorie daca ești înregistrat ca self-employed în UK. Această declarație trebuie depusă o data pe an, la închiderea anului financiar.

31 ianuarie 2017 este data limită pentru depunerea declarației de venituri pentru anul 2015-2016. Trebuie să știți că după această dată penalitățile cresc pe măsura întârzierilor astfel:

  • Prima penalitate este de 100 de lire sterline, apoi la trei luni întârziere se calculează câte10 lire sterline pe zi, până la 90 de zile, rezultând 900 de lire sterline, iar la 6 luni se mai adaugă 300 de lire sterline.

Evitați să primiți aceste penalități pentru că în cazul în care nu aveți un motiv întemeiat acestea nu pot fi contestate.

Daca aveți UTR și nu ați primit înștiințare de la HMRC cu privire la faptul că trebuie să depuneți închiderea de an pentru anul 2015-2016 este posibil ca adresa dumneavoastră să nu fie actualizata și din acest motiv să nu fi primit scrisoarea. Dacă ați schimbat adresa, trebuie să anunțați HMRC sau contabilul autorizat să facă schimbarea de adresă pentru dumneavoastră.

Trebuie sa depuneți TAX RETURN:

  • chiar daca nu ați realizat venituri, dar aveți UTR
  • dacă ați lucrat în construcții și/sau ați realizat venituri din alte activități pe cont propriu
  • dacă sunteți director de companie
  • dacă ați lucrat pentru agenții tip UMBRELA
  • dacă ați fost și employee (angajat) și aveți P60, P45 dar aveți și UTR și ați lucrat sau nu ca self employed

Persoanele care au lucrat tot anul doar ca angajat dar au și UTR și nu au anunțat din timp că nu au mai lucrat ca self-employed vor trebui să completeze Tax Return.

Cei care lucrează doar ca angajați (nu au UTR) și primesc payslip-uri (fluturași) sunt impozitați prin reținere la sursă. Ei nu trebuie să completeze Tax Return.

Apelați la contabili autorizați să facă TAX RETURN-ul pentru dumneavoastră, orice greșeală poate genera o investigație din partea HMRC, evitați acest lucru.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri