Tot mai mulți lideri europeni susțin destrămarea Uniunii Europene

După ce Donald Trump a declarat, acum câteva zile că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este un gest de aplaudat și că în curând și alte state vor recurge la gestul de părăsire a spațiului comunitar, afirmațiile sale sunt susținute de un candidat la Președenția Franței.

Candidata extremei-drepte la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, a declarat sâmbătă că votul Marii Britanii pentru ieşirea din Uniunea Europeană va avea un efect de domino în blocul comunitar, relatează Reuters. Marine Le Pen, şefa Frontului Naţional (FN), partid anti-UE şi anti-imigranţi, şi cotată în sondaje cu mari şanse de a ajunge în turul al doilea al scrutinului prezidenţial din mai, a făcut din Europa un punct central al programului său, în care atacă Uniunea Europenă şi moneda euro.

“Avem de-a face cu sfârşitul unei lumi şi cu apariţia alteia”, a declarat ea sâmbătă la o reuniune a liderilor de extremă-dreapta din Germania, Franţa, Italia şi Olanda care are loc în oraşul german Koblenz, la o zi după ce Donald Trump a fost învestit în funcţia de preşedinte al SUA. După Brexit şi după succesul lui Donald Trump în SUA, “2016 a fost anul în care lumea anglo-saxonă s-a trezit. 2017 va fi, sunt sigură, anul trezirii popoarelor din Europa continentală”, a afirmat Marine Le Pen, potrivit AFP. “Acum trebuie să trecem la etapa următoare, etapa în care să nu ne mai mulţumim să fim o minoritate în Parlamentul European, etapa în care vom fi majoritatea la urne la fiecare scrutin”, a proclamat şefa Frontului Naţional, puternic aplaudată de unele dintre persoanele prezente la reuniune conform Agerpres

“Nu spun că fiecare ţară ar trebui să părăsească euro. Însă trebuie să lăsăm această posibilitate în cazul în care o ţară vrea să o facă”, a declarat ea, adăugând că Donald Trump reprezintă neoliberalismul. Marine Le Pen a criticat-o puternic şi pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru politica sa de primire a solicitanţilor de azil, politică despre care a spus că a fost o “catastrofă” care a făcut ca peste un milion de imigranţi să ajungă din 2015 în Germania.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri