Povestea lui Jack Ma este un nou exemplu al unei persoane de succes care a trecut peste multe refuzuri inainte sa aiba parte de un triumf major. Intr-un interviu cu Charlie Rose, omul de afaceri a dezvaluit ca a picat examenul de admitere la colegiu de 3 ori!

Nereusind sa intre la colegiu, a incercat sa se angajeze – a aplicat pentru 30 de posturi diferite, fiind respins la fiecare! “Am incercat sa ma angajez la politie. Mi-au spus: nu esti bun. Am mers chiar si la KFC cand acestia au venit in orasul meu. Douazeci si patru de persoane au aplicat pentru acel job. Douazeci si trei au fost acceptati. Am fost singurul respins….”

Cand Ma a fondat Alibaba in 1998, a avut multe obstacole in cale. Brandul nu a avut profit in primii 3 ani, astfel ca Ma a trebuit sa fie creativ. Una dintre marile provocari ale companiei era ca nu se puteau efectua plati si nicio banca nu voia sa lucreze cu el. Atunci, Ma a decis sa-si faca propriul program de plata numit Alipay. Programul face transferuri de bani intre diferite monede intre cumparatorii internationali si cei care vindeau.

“Am vorbit cu foarte multi oameni in acel moment despre Alipay, iar ei imi spuneau: este cea mai stupida idee pe care ai avut-o vreodata! Nu mi-a pasat daca era stupida ideea atata timp cat oameni il vor putea folosi” a mai spus Ma.

In ziua de astazi, 800 de milioane de oameni folosesc Alipay.