Acesta este sistemul care îți spune pe loc dacă alunițele tale pot fi canceroase

Cu toții știm, măcar din auzite dacă nu din surse medicale, că alunițele pot reprezenta un real pericol pentru sănătatea noastră. Ele pot fi un simtom al cancerului de piele și sunt cele care ne pot atenționa dacă suntem în pericol să contactăm o formă a acestei boli. Experții medicali suțin că putem verifica, cu ajutorului unui sistem numit ABCDES care sunt alunițele care pot reprezenta un pericol pentru corpul nostru.
De curând postul Realitatea a prezentat o descriere detaliată a acestui sistem care poate fi o adevărată salvare pentru mulți dintre cei care nu știu dacă alunițele lor pot reprezenta sau nu un pericol pentru sănătate. Tot ce trebuie să facem este să urmărim fiecare aspect al sistemului ABCDES. Astfel:
  • Litera A reprezintă descrierea asimetriei culorii alunițelor. În mod normal o aluniță trebuie să aibă o culoare uniformă.În cazul în care alunița are două culori diferite este clar că reprezintă un pericol pentru dumneavoastră.
  • Litera B se referă la forma neregulată a extermităților alunițelor. Dacă forma marginilor acestora este neclară sau nu foarte bine definită atunci trebuie să verificați problema la un medic drematolog.
  • Litera C se referă la culoarea aluniței. Dacă aceasta are o culoare prea închisă sau apropiată de negru atunci este un simtom concret că trebuie să verificați problema doarece este posibil ca alunița să poată dezvolta cancer.
  • Litera D este cea cu ajutorul căreia verificați condițiile referitoare la mărimea alunițelor. Dacă diametrul unei alunițe este mai mare decât acela al unui pix normal, trebuie să mergeți de urgență la medic deoarece melanomul se dezvoltă mai ales în alunițele cu diametru foarte mare.
  • Litera E reprezintă evoluția alunițelor. În cazul în care o aluniță își schimbă des forma sau culoarea  poate reprezenta, de asemenea, un risc major pentru sănătatea dumneavoastră.
În cazul  în care ați aplicat acest sistem și ați descoperit pe corpul dumneavoastră alunițe care se încadrează în descrierea de mai sus, ar trebui să consultați cât mai repede un dermatolog. Orice expunere la soare în momentul în care avem acest tip de alunițe poate provoca cancerul de piele și o lungă suferință. De precizat că modificarea formei alunițelor este unul din cele mai clare semne de posibilă prezență a unui melanom și acest lucru trebuie să nne facă să nu așteptăm sub nici un pretext să ajungem de urgență la medic.

 

 

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri