Atac cu armă albă azi noapte în Londra: Un mort și șase răniți

O femeie a fost ucisă şi alte şase persoane au fost rănite într-un atac cu cuţitul, miercuri noaptea, în centrul Londrei, informează cotidianul The Guardian, citat de agenţia DPA și Agerpres. Poliţia încearcă să determine dacă atacul, care a avut loc în Piaţa Russell, a fost un act terorist. 

Site-ul www.theguardian.com publică în întregime un raport al poliţiei metropolitane londoneze, care afirmă că a primit un apel la 22.33 ora locală, miercuri, în care se raporta că a un bărbat înarmat cu un cuţit a fost văzut rănind mai multe persoane în Piaţa Russel. Poliţiştii au ajuns la faţa locului însoţiţi de serviciul de ambulanţă şi au găsit şase răniţi. 

O femeie, despre care nu se dau alte detalii, a primit îngrijiri medicale pe loc, dar după scurt timp a decedat. Se aşteptau detalii despre celelalte victime. 

La ora 22.39 a fost arestat un bărbat. În cursul arestării, un poliţist a folosit un taser (armă neletală cu şocuri electrice – n. red.).  În zonă au fost desfăşurate mai multe unităţi de poliţie, pentru a ţine situaţia sub control.  “Una din posibilităţile investigate este terorismul”, se încheie comunicatul citat.

UPDATE: Individul arestat după atacul cu cuţit, care a făcut un mort şi mai mulţi răniţi miercuri seara la Londra, suferea de probleme psihice, a indicat joi dimineaţa un responsabil al poliţiei, citat de AFP şi Reuters. 

“Un tânăr de 19 ani a fost arestat la puţin timp după ora locală 22:39 (21:39 GMT) şi este în prezent sub pază la spital. Primele indicii sugerează că starea sa mentală ar juca un rol semnificativ în acest caz”, a declarat Mark Rowley, adăugând că nicio pistă nu este exclusă totuşi, între care şi pista teroristă amintită mai devreme. 

Duminică, şeful poliţiei londoneze, Bernard Hogan-Howe, avertizase împotriva eventualităţii unui atac terorist în Regatul Unit.

 

Poate ești interesat și de: 

ARE 28 DE ANI, LOCUIEȘTE ÎN LONDRA ȘI O AVERE DE MILIOANE DE EURO. ROMÂNUL CARE ȘI-A CONSTRUIT UN IMPERIU ONLINE

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri