Badantă româncă din Italia, obligată să despăgubească cu 7.000 de euro persoana asistată. Condamnată la peste trei ani de închisoare

O badantă de naționalitate română, angajată să aibă grijă de o femeie cu dizabilități într-o locuință din Volterrano, o localitate din provincia Pisa (Toscana), a fost condamnată recent la trei ani și patru luni de închisoare pentru rele tratamente aplicate persoanei asistate.

Conform ziarului La Nazione, judecătorul Domenico Rocco Vatrano de la Tribunalul din Pisa a stabilit pe lângă pedeapsa cu închisoarea și plata sumei de 7.000 de euro daune morale victimei.

Suspiciunile au început când fratele femeii asistate, care fusese numit administrator de susținere pentru sora sa, a observat comportamente anormale din partea badantei și a alertat poliția.

Pentru a verifica aceste acuzații, autoritățile au instalat camere video ascunse în casa în care badanta presta serviciul, iar înregistrările au confirmat relatarea fratelui.

Victima, din cauza dizabilităților sale, nu era în stare să reacționeze la abuzuri, iar violențele au lăsat semne vizibile pe corpul ei, așa cum au relevat investigațiile.

Fratele femeii cu dizabilități s-a constituit parte civilă în proces, fiind reprezentat de avocatul Andrea Pieri.

Italia, badanta șantajistă din Moldova condamnată, și-a amenințat o colegă: „Dacă vrei să lucrezi, trebuie să plătești”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri