Călin Popescu Tăriceanu: Trăim în republica procurorilor și a cătușelor

După anunțul făcut de procurorii DNA din Brașov, anunț conform căruia Călin Popescu Tăriceanu este cercetat penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, șeful Senatului a declanșat un atac furibund la adresa procurorilor din România.

Conform unui comunicat de presa care a fost trimis astăzi, Tăriceanu consideră că acțiunea penală deschisă împotriva sa este un abuz și că aceasta este cauzată de faptul că este un „politician incomod”. Mai mult,  Tăriceanu susține că democrația a dispărut în România și că este datoria lui să lupte pentru reinstaurarea acesteia.

“Sigur, în ziua de azi, când trăim într-o republică a procurorilor bazată pe politica dosarelor și cătușelor, alegerea nu o mai pot face cetățenii în mod democratic” a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a mai subliniat că, cităm: “Mă voi lupta ca să nu revenim la teroarea anilor 50 care, iată, se repetă în zilele noastre.”  și că “N-am niciun fel de îndoială că procedura începută azi de procurori va continua, dar nu pentru a face Justiție în acest dosar, ci din alte motive lesne de înțeles. Nu pot să nu remarc aici celeritatea întocmirii dosarului meu de inculpat, în antiteză că praful așezat ani și ani pe unele dosare aflate la DNA.
Fac parte din categoria politicienilor incomozi, care are curajul să spună lucrurilor pe nume, într-o Românie care preferă să tacă adesea.”

Practic, șeful Senatului României, cel care a fost supranumit, în ultima perioadă, protectorul corupților, nu face altceva decât să atace iarăși o parte a justiției din România deoarece consideră că se află deasupra legii și orice anchetă referitoare la el sau la acoliții săi este un atac la statul de drept din România.

Un stat de drept care are rolul, în viziunea lui Tăriceanu, de a proteja politicienii de efectele legii.

Vă reamintim că Tăriceanu a declanșat un adevărat război mediatic împotriva DNA, încă de acum aproape un an deoarece consideră că politicienilor le este știrbită imaginea în urma arestările făcute de procurorii anticorupție.

=

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri