VIDEO: BBC le prezintă britanicilor care sunt “The New Gypsy Kings ” din România

The New Gypsy Kings este cel mai nou documentar al BBC despre maneliști și țigani, documentar care descrie pentru telespectatori luxul opulent în care trăiesc maneliștii din România.

“Manelele glorifica banii si masinile scumpe” – asa este explicata paralela cu muzica ganstar rap. Starurile din industria manelelor pot castiga si cate 20.000 de euro pe seara, la o nunta, iar unii din cantareti au si cate 4-5 nunti pe noapte, scrie publicația britanică Daily Mirror, care face o avampremieră a documentarului.

Britanicii mai explică că la petrecerile de orice fel la care se cântă manele, banii curg fără număr iar videoclipurile starurilor acestui gen muzical au milioane de vizualizari pe YouTube și sute de mii de urmăritori.

“Manelele insa sunt un gen muzical controversat – versurile glorifica gangsterii si interlopii” – spun jurnalistii britanici.

“A existat o schimbare majora in comunitatea roma. Au trecut de la carute la Ferrari, de la corturi la palate”, a explicat Liviu Tipuriță, care este realizatorul documentarului. .

Un fragment din documentarul lui Liviu Tipurita este despre Adrian Minune, artistul extrem de bogat, care castiga “carute de bani” la cantari si nunti. Spectatorii britanici vor avea ocazia sa admire hainele scumpe si palatul in care locuieste Adrian Minune. În documentar mai sunt prezentate și înmormântările fastuase ale romilor, înmormântari care reușesc să atragă atenția prin opulența arătată de rudele decedaților.

Pe scurt, britanicii vor avea posibilitatea să vadă ce înseamnă să fi manelist în România și care este popularitatea de care se bucură acești “artiști ai poporului manelist”.

Vezi mai jos trailerul documentarului The New Gypsy Kings>

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri