Cea mai bine “plătită” îngrijitoare româncă din Italia. 200.000 de euro în șase luni

O situație extrem de neplăcută pentru o îngrijitoare din România care a avut grijă timp de șase luni de un bătrân care era grav afectat de probleme psihice. Românca este acuzată de moștenitorii acestuia că i-a furat din conturi nu mai puțin de 200.000 de euro.

Practic, moștenitorii bătrânului au verificat conturile acestuia după deces și au descoperit că bătrânul nu mai avea nici un ban în cont, a relatat publicația La Nazione citat de Gazeta Românească.

Când au avut acces la conturile curente ale unchiului, mort cu câteva săptămâni înainte la spitalul San Luca, nepoții credeau că vor găsi o sumă consistentă în euro. Cei doi nepoți sunt unicii moștenitori ai bătrânului de 70 de ani, invalid sută la sută, decedat fără copii sau alte rude. Dar au aut parte de o surpriză extrem de neplăcută: conturile erau goale. După ce au calculat pierderea aceștia au constatat că au dispărut peste 204.000 de euro, scrie La Nazione.

Misterul privind soarta economiilor bătrânului unchi, născut la Viareggio dar de mai mulți ani rezident la Lucca în cartierul Sant’Anna, a durat puțin. Bănuielile s-au concentrat imediat asupra îngrijitoarei române căreia i-au încredințat nepoții asistarea bătrânului.

Femeia avea grijă de șase luni de el, arătându-se foarte săritoare și atentă la nevoile sale. Poate chiar prea atentă, ar spune unii.  În numai cinci luni, femeia a reușit să efectueze numeroase retrageri de numerar din contul curent al bătrânului invalid, dar și să-și transfere sume imense de bani.

Totul prin intermediul unor semnături aproape sigur falsificate, având în vedere că bătrânul, afectat de grave probleme psihice, continua să semneze cecuri și dispoziții de plată în favoarea româncei chiar și pe timpul internării sale în spital.

Procuratura a deschis o anchetă pentru înșelare a unei persoane infirme. Ancheta a dezvăluit operațiunile efectuate de femeie. Printre acestea iese în evidență un transfer de 50.000 de euro, ajunși direct în contul personal al femeii, și înscrierea pe numele său a unor titluri, în valoare de 100.000 de euro, cu puțin timp înainte ca invalidul să ajungă pe patul de spital.

O internare din care de altfel nu s-a mai întors. Setea de bani a îngrijitoarei nu s-a oprit în fața bolii bătrânului și nici măcar în fața morții. Ultimele retrageri de numerar, mii de euro, au fost efectuate în ziua decesului bărbatului și chiar și în ziua succesivă, cu ajutorul cardului bancar pe care îngrijitoarea a cerut să fie emis ridicând limita lunară la 4.800 de euro.

Cei doi nepoți au constatat dispariția  întregii averi pe care ar fi trebuit să o moștenească de la bătrânul unchi. Nu le-a rămas altceva de făcut decât să apeleze la un avocat și să depună plângere la procuratură.

Vrei să muncești vara aceasta în Olanda? Locuri de muncă pentru români cu plecare în luna iunie 2017

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri