Cel mai mare ziar de duminică din UK sprijină oficial rămânerea în UE

Cu doar 4 zile înainte de referendumul de pe 23 iunie, ziarul conservator din Marea Britanie Mail on Sunday sprijină campania pentru ca țara să rămână în Uniunea Europeană, a anunțat redactorul-șef adjunct al publicației sâmbătă, informează Reuters citat de Agerpres.

Ziarul, lider de piață duminică împreună cu The Sun on Sunday, scrie: “Pentru o mai sigură, mai liberă, mai prosperă — și da, o și mai mare Mare Britanie — vă îndemnăm să votați să rămânem”, potrivit unui mesaj postat de David Rose pe Twitter.

În schimb, Sunday Telegraph, de orientare politică similară de centru-dreapta dar care se vinde în 371.000 de exemplare contra 1,4 milioane pentru Mail on Sunday, a chemat sâmbătă la ieșirea din UE, notează Reuters.

Printre altele, sprijinul pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană își revine, a notat un director de la YouGov după ce două sondaje ale acestui institut au arătat sâmbătă o schimbare și un impuls spre tabăra “In”, pentru menținerea țării în bloc.

“Ne aflăm acum în ultima săptămână a campaniei pentru referendum și o revenire spre status quo-ul (în UE n.r.) pare să fie în plină forță”, a declarat Anthony Wells într-un post pe blog, citat de Reuters.

Vă reamintim că acum câteva zile, cel mai influent tabloid britanic, The Sun,  și-a manifestat deschis sprijinul pentru tabăra celor care vor părăsirea Uniunii Europene și a publicat pe prima pagină un îndemn în acest sens, după cum am relatat în articolul: Încă o lovitură. Cel mai mare tabloid britanic susține ieșirea UK din UE.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri