Home » Români de pretutindeni » Cel mai mare ziar de duminică din UK sprijină oficial rămânerea în UE
Vote Remain supporters arrive for an event at Manchester Metropolitan University's student Union in Manchester, northern England June 16, 2016. REUTERS/Phil Noble

Cel mai mare ziar de duminică din UK sprijină oficial rămânerea în UE

Cu doar 4 zile înainte de referendumul de pe 23 iunie, ziarul conservator din Marea Britanie Mail on Sunday sprijină campania pentru ca țara să rămână în Uniunea Europeană, a anunțat redactorul-șef adjunct al publicației sâmbătă, informează Reuters citat de Agerpres.

Ziarul, lider de piață duminică împreună cu The Sun on Sunday, scrie: „Pentru o mai sigură, mai liberă, mai prosperă — și da, o și mai mare Mare Britanie — vă îndemnăm să votați să rămânem”, potrivit unui mesaj postat de David Rose pe Twitter.

În schimb, Sunday Telegraph, de orientare politică similară de centru-dreapta dar care se vinde în 371.000 de exemplare contra 1,4 milioane pentru Mail on Sunday, a chemat sâmbătă la ieșirea din UE, notează Reuters.

Printre altele, sprijinul pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană își revine, a notat un director de la YouGov după ce două sondaje ale acestui institut au arătat sâmbătă o schimbare și un impuls spre tabăra „In”, pentru menținerea țării în bloc.

„Ne aflăm acum în ultima săptămână a campaniei pentru referendum și o revenire spre status quo-ul (în UE n.r.) pare să fie în plină forță”, a declarat Anthony Wells într-un post pe blog, citat de Reuters.

Vă reamintim că acum câteva zile, cel mai influent tabloid britanic, The Sun,  și-a manifestat deschis sprijinul pentru tabăra celor care vor părăsirea Uniunii Europene și a publicat pe prima pagină un îndemn în acest sens, după cum am relatat în articolul: Încă o lovitură. Cel mai mare tabloid britanic susține ieșirea UK din UE.

loading...

Vezi și asta

Român ucis în Germania iar autorul nu este de găsit. Codruț avea 35 de ani

Cazul unui roman ucis în Germania a fost readus în actualitate vineri, 17 ianuarie 2020 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...