Un senator român vine la Londra pentru a îl ajuta pe Florin Barbu să-și recupereze copiii

După cazul familiei Bodnariu un alt caz în care o familie de români din Diaspora luptă să-și recupereze copiii face vâlvă în rândul opiniei publice din România și din Regatul Unit. Este vorba de cazul copiilor lui Florin Barbu, românul care a făcut și greva foamei din cauza faptului că cei doi copii ai săi au fost luați de lângă el de către autoritățile britanice  și dați spre adopție unui cuplu de homosexuali britanici. 

Un senator român a decis să se implice în acest caz și a anunțat public că se va deplasa luni la Londra pentru a asista la procesul în care se va hotărâ soarta celor doi copii ai românului Andy (5 ani) si Diana (8 ani). Cei doi se află deja la familia gay din Marea Britanie și luni tribunalul va lua hotărârea finală în ceea ce privește adopția acestora. Senatorul  Ben-Oni Ardelean, a anunțat că va merge inclusiv la instituțiile de protecție socială din Marea Britanie pentru a încerca să-l ajute pe Florin Barbu să-și recupereze copilul. 

Iată ce a transmis opiniei publice parlamentarul Ben-Oni Ardelean, prin intermediul paginii sale de facebook: 

Un nou caz pentru care opinia publica trebuie sa se mobilezeze: copiii lui Florin Barbu – Londra, Marea Britanie – 20 iunie 2016. Cazul Bodnariu a declansat la nivel de opinie publica emotie si actiune, iar succesul acestuia a fost o mare victorie pentru toti cei care timp de mai multe luni de zile au manifestat activ pentru respectarea drepturilor copilului.

Luni o sa merg in fata autorităților britanice, atât in fata judecătorului, cat si la seviciile sociale londoneze, pentru a face demersuri in vederea preluării cazului copiilor lui Florin Barbu in Romania, asa cum prevad legile internationale. Andy (5 ani) si Diana (8 ani) sunt deja in custodia unui cuplu de homosexuali, iar instanta se afla in fata unei decizii finale pentru a definitiva aceasta adoptie. Sustinut de autoritatile romane, cu ajutorul lui Dumnezeu, sper sa reusim sa stopam definitivarea adopției si sa dam posibilitatea celor doi copii sa crească alături de familia extinsa, respectandu-le identitatea culturala si libertatea religioasa.

Chiar daca prin diverse canale mi s-a transmis ca nu mi se va permite sa asist la proces voi fi luni la Londra si nu cred ca autoritățile unui stat care se pretinde de drept îmi poate refuza acest lucru si nu vor face dreptate acestor copilasi.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri