Chiriile au scăzut în Londra prima oară după anul 2010

Chiriile platite pentru noile contracte de chirie au scazut in Londra, in iulie, pentru prima oara din noiembrie 2010, potrivit unui studiu realizat dupa decizia britanicilor de a parasi UE, scrie AFP citată de agenția de presă HotNews.

Intr-un studiu lunar publicat luni 15 august, grupul Countrywide indica o reducere a chiriilor de 0,5% pentru noile contracte, in iulie, in raport cu iulie 2015. Johnny Morris, director de cercetari la Countrywide, a explicat ca numeroase chirii suplimentare au fost scoase pe piata in ultimele luni, ceea ce a determinat reducerea preturilor.

Pe plan national, insa, chiriile pentru noile contracte au crescut insa cu 1,5% in cifre anualizate.

Decizia britanicilor de a parasi UE a antrenat un val de ingrijorari legat de piata imobiliara, in special in Londra, in plin boom in ultimii ani. Potrivit unui alt studiu, realizat de site-ul Rightmove, preturile de vanzare ale imobilelor in Londra au crescut in august cu 2,1% in cifre anualizate.

Rightmove a explicat ca valoarea redusa a cresterii se explica prin ritmul redus in perioada de vara si prin incertitudinile legate de Brexit. Pretul mediu al unei locuinte vandute in Londra depasea 619.400 de lire in august (716.500 euro).

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri