Cine este noul ministru pentru românii de pretutindeni? Dezvăluiri din trecutul său

La prima vedere Dan Stoenescu este un tânăr diplomat român care a fost numit ministru delegat pentru relația cu românii de pretutindeni pentru a aduce un suflu nou în problematica relației statului român cu românii din afara granițelor țării.

CV-ul său, pe care îl puteți vedea aici,  i-a făcut pe unii cârcotași să aducă în discuție faptul că Dan Stoenescu este un simplu funcționar al MAE care nu are prea mare legătură cu domeniul românilor de pretutindeni ci mai degrabă cu studiile islamice.

La o simplă căutare pe internet am descoperit câteva lucruri etrem de interesante despre tânărul Stoenescu. Acesta nu doar a studiat în Statele Unite ale Americii, așa cum are trecut în CV. Pentru că mulți indivizi își trec în CV diverse cursuri și mastere prin străinătate pentru a da bine la public. Stoenescu a fost selectat în primii 20 de studenți ai Californiei pe când studia la Colegiul Alameda. Pe langă acest lucru a fost ales reprezentant al studenților în  Consiliul de Administrație al colegiului Alameda și a fost și președinte al filialei locale a celei mai cunoscute  societăți studențești din America.

După ce a ajuns la colegiul din Austin (Texas) Stoenescu a fost selectat printre cei trei Rotary International Ambassadors  ai acestui colegiu. Pe lângă performanța academică Stoenescu s-a implicat activ în promovarea identității românești și a deschis în America o filială a Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni prin intermediul căreia a desfășurat diverse proiecte destinate tinerilor români care studiau în America.

S-a implicat activ în promovarea jurnalismului pentru românii de pretutindeni și a inițiat sau colaborat la proiecte care au venit în sprijinul românilor din Basarabia Istorică și din Nordul Bucovinei.

Nu știm dacă Stoenescu va reuși să aducă în sistemul public oameni de valoare care să contribuie la îmbunătățirea politicilor statului român destinate românilor de pretutindeni deoarece instituțiile care se ocupă de acest aspect au fost căpușate cu oameni care nu au nici o legătură cu acest domeniu ci doar cu apartenența sa un partid sau un sistem de relații.

Dar, spre deosebire de majoritatea celor care au condus aceste instituții până în prezent putem afirma cu siguranță că pe tânărul ministru nu-l recomandă “Vocea și Talentul”. Îl recomandă munca și preformanțele care sunt palpabile și ușor de dovedit.Dacă vrei să vezi cu ce s-a ocupat Dan Stoenescu în prima lună și jumătate de mandat vezi aici pagina sa oficială.

Iată mai jos câteva exemple din activitatea lui Stoenescu.

locuri de munca strainatate

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri