Cum scapi de punctele negre de pe față în 5 minute

Din păcate, tot mai multe persoane se confruntă cu apariția de puncte negre. De obicei, aceste puncte apar în zona T a feţei – frunte, nas, bărbie. Deși nu sunt periculoase pentru sănătate, punctele negre conferă tenului un aspect inestetic, iar persoana în cauză nu se simte deloc bine știind că le are. Și este normal să fie așa atât timp cât femeile, mai ales, își doresc un ten perfect, fără nici o pată inestetică.

Există mii de tratamente care te ajută să scapi de problema provocată de punctele negre, iar una dintre cele mai răspândite şi eficiente metode este cea cu scorţişoară, miere şi vată. Pentru a pregăti masca minune, ai nevoie de cele trei ingrediente menționate. Tot ce trebuie să faci este să amesteci mierea cu praful de scorţişoară, după care să aplici masca obţinută pe zona afectată, să o acoperi cu bucăți de vată şi apoi să o laşi să acționeze timp de cinci minute. După ce vei înlătura masca, vei vedea că punctele negre au ieșit din piele și s-au lipit de bucata de vată. Potrivit jurnalmm.ro, după terminarea tratamentului, tenul se clătește foarte bine și se aplică o cremă puternic hidratantă.

Alt tratament naturist care te poate scăpa de aspectul neplăcut al punctelor negre este masca de față cu lămâie, albuș și drojdie uscată. Pentru crearea acestei măști, foloseşte ingredientele de mai sus, în următoarele cantități: un albuş de ou, o lingură de zeamă de lămâie şi o jumătate de linguriţă de drojdie. Amestecă aceste ingrediente până se formează o pastă, după care aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de zece minute. După scurgerea celor zece minute, limpezeşte-ţi tenul cu apă călduță.

Un tratament la fel de eficient este gomajul cu zaţ de cafea. În acest caz, se masează zona afectată timp de cinci minute, după care se limpezește cu apă călduță și se aplică o cremă puternic hidratantă.

Potrivit specialiștilor, punctele negre apar în momentul în care dilatarea porilor este blocată din cauza acumulării de sebum. Este foarte important ca, în perioada de tratament, tenul să nu fie acoperit cu produse cosmetice, precum ar fi fondul de ten sau pudra, deoarece acestea împiedică respirația porilor și pot provoca ineficienţa tratamentului.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri