De ce este periculos epilatul inghinal cu lama de ras

Cele mai multe femei aleg să se epileze inghinal deoarece lumea contemporană consideră epilatul inghinal o cerință atât socială dar și sanitară. În schimb, nu toate metodele de epilat sunt sigure iar unele din ele sunt de-a dreptul periculoase pentru sănătate. Toate femeile trebuie să știe că zona inghinală este foarte sensibilă și de aceea trebuie să folosim produse de îngrijire care nu ne afectează sănătatea.

Produsele pentru igiena intimă nu trebuie să conțină chimicale. Fiți foarte atente la lamele de ras, mai ales în această perioadă a anului când le folosiți mai des. De ce? Pentru că, deși par inofensive, lamele de ras te pot îmbolnavi grav dacă le folosești în zona inghinală.

Bolile la care te expui dacă te epilezi cu lama de ras în zona inghinală:

1. Virusul HPV:

Știm cu toții că virusul HPV se transmite prin sex neprotejat, dar și prin anumite obiecte infectate printre care se număra și lama de ras. Trebuie să fiți atente să folosiți întotdeauna o lamă de ras nouă, pentru că dacă este lăsată într-un loc umed acestea pot dezvolta bacterii care va pot provoca herpes vaginal sau chiar virusul HPV.

2. Infecții cu stafilococi:

Dacă te epilezi inghinal cu lama de ras, trebuie să fie nouă de fiecare dată, pentru că dacă este lăsată și se formează rugină pe lame te poți infecta cu stafilococi care pot provoca moartea dacă nu sunt tratați la timp și corespunzător.

3. Leziuni vaginale:

Medicii de specialitate au descoperit că persoanele care se epilează cu lama de ras în zona intimă se pot confrunta cu leziuni vaginale. În ultimul timp a crescut enorm numărul de femei spitalizate cu astfel de răni.

4. Molluscum contagiosum:

Molluscum contagiosum este un virus care în general se transmite prin sex, dar și prin obiecte sanitare precum lame de ras, prosoape și alte obiecte folosite în această zonă. Semnele infecției se caracterizează prin apariția unor “perle” de culoare cărămizie și au dimensiuni între 3- 5 milimetrii.

5. Foliculită:

Foliculită este o infecție a rădăcinii firului de păr, și poate fi cauzată de utilizarea frecventă a lamei de ras. Trebuie să aveți mare grijă, iar dacă simțiți mâncărimi trebuie să consultați imediat un medic de specialitate.

6. Virusul HIV

Nu utilizați lama de ras niciodată după alte persoane, oricine ar fi ele. Hiv-ul este una dintre cele mai grave boli din lume și este extrem de răspândită. Un înlocuitor recomandat și de medici este ceara. Chiar dacă epilatul cu ceară este mai dureros, este mai puțin dăunător în comparație cu lama de ras.
Prin urmare vă sfătuim să procedați cu mare atenție când  vine vorba despre epilatul inghinal deoarece sănătatea este mai importantă decât orice.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri