Daniel Barbu: România este o națiune periferică, nu voi da bani pentru Catedrala Neamului

Prezent astăzi în studioul radio RFI, Daniel Barbu, unul din liderii ALDE și candidat din partea acestui partid la primăria generală a Capitalei a făcut câteva afirmații destul de interesante.

Daniel Barbu afirmă că ideea unei Catedrale a Mântuirii Neamului este o idee care este specifică națiunilor mici care au ambiția de a avea monumente arhitecturale grandioase.

 “Românii nu puteau rămâne în afara acestei mentalităţi de naţiune mică, periferică, dar care are o părere despre sine cu totul impunătoare şi vrea să cazeze o asemenea părere bună despre sine într-o clădire care să fie monumentală”.- a susținut Daniel Barbu

Candidatul ALDE crede că viitoarea Catedrală va fi una banală: “Avem acum lângă Casa Poporului perechea ei, adică o clădire mare, care nu va fi monumentală, pentru că monumentalitatea nu-i dată întotdeauna de mărime, ci de geniul arhitectului, de modul în care ştie să lucreze cu proporţiile, deci va fi o clădire masivă, lipsită de monumentalitate şi banală. De aceea spun că va face o pereche ideală cu Casa Poporului, la rândul ei masivă, dar nemonumentală”.

Daniel Barbu a mai declarat că,  dacă ar ajunge primar, nu ar da bani de la bugetul Bucureștiului pentru finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului: “Cu excepţia unei situaţii de urgenţă, bine demonstrată, s-ar prăbuşi zidurile şi ar fi nevoie de o intervenţie, dar e o situaţie absolut ipotetică, nu, nu aş da, pentru că proiectul deja a beneficiat de fonduri publice, proiectul este al Patriarhiei şi Patriarhia trebuie să-l ducă până la capăt, ceea ce a şi făcut, înţeleg că execuţia este la 70%-75%, deci în doi ani probabil Catedrala va fi terminată (…). Din păcate, nu va îmbogăţi oraşul, nu va intra în manualele de arhitectură”.

Ascultă interviul complet cu Daniel Barbu pe rfi.ro

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri