Dezvăluiri despre Flori Dinu, directoarea arestată de la Hexi Pharma

Flori Dinu a fost reținută vineri, 27 mai, de procurorii de la Parchetul General, fiind acuzată de săvârşirea a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată şi 29 de infracţiuni de înşelăciune în forma simplă, precum şi infracţiunea de participaţie improprie de zădărnicirea combaterii bolilor.

Cătălin Tolontan, prezent în această seară la Realitatea TV a declarat că el consideră că aceasta este mai importantă decât Dan Condrea în ceea ce privește dezvăluirea corupției sistemice din România. Tolontan crede acest lucru deoarece aceasta a ținut legătura cu instituțiile de stat și a împărțit șpăgile. 

,Flori Dinu este director general la Hexi Pharma și este mai importantă decât Dan Condrea în privința sistemului. Ținea legătura cu spitalele, cu Ministerul Sănătății, autoritățile, cu prestigioși medici din România de înalt nivel care au fost vectorul de reputație al acestui aranjament, care nu s-a numit Hexi Pharma, ci biocidele. Eu sper ca reținerea să nu fie o urmare a CSAT-ului de astăzi, pentru că în mod normal procurorii de caz sunt doi. Între procurorul de caz și CSAT nu există niciun fel de legătură.

Justiția acționează doar prin instrumentul procurorului. Sper ca să nu fi fost nevoie de intervenția statului român la cel mai mare nivel ca să nu se ajungă la audierea din această seară. Indiferent cine ne face invitație să ne predăm sursele, răspunsul nostru este că jurnaliștii nu își trădeză sursele, în niciun context: nici în fața judecătorilor. E foarte important să separăm planurile: justiția e justiție, dar și semnalele statului sunt importante. Sunt sute de medici care vor să vorbească, dar pentru asta trebuie să le dai semnalul. Și faptul că Ministerul Sănătății a trimis la Parchet chestiunea cu Unitatea de Arși a fost un prim semnal astăzi, chiar a fost un semnal că ei doresc să se rupă de ceea ce a fost și ceea ce pacientul român și cotribuabil nu mai suportă.

Am vorbit cu unul dintre medici care a spus că o chestie foarte inteligentă: starea preColectiv în sistemul medical nu mai există în România, nu ne mai putem întoarce pe 29 octombrie 2015, aia s-a terminat. Pacienții și noi medicii simțim lucrurile altfel, mi-a spus. Statul ar trebui să dea niște semnale clare în continuare”, a declarat  Cătălin Tolontan pentru Realitatea TV

Tot în această seară, la emisiunea Jocuri de Putere, Rareș Bogdan a prezentat dezvăluirile unui fost angajat al Hexi Pharma care a povestit că Flori Dani era cel mai puternic om în această firmă, după Dan Condrea. Aceasta era singura care făcea angajări în lipsa lui Condrea și care știa absolut tot ce se petrecea în interiorul Hexi Pharma, inclusiv cuantumul șpăgilor și persoanele care le primeau. 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri