Dacă faci asta pe facebook în România riști închisoarea

Internetul a ajuns  în ultima perioadă  în majoritatea comunităţilor urbane şi rurale din România, însă utilizatorii rețelelor sociale trebuie să ştie că inclusiv  în mediul virtual trebuie să respecte legea.

Utilizatorii care hărţuiesc pe email sau pe reţelele sociale pot fi pedepsiţi cu cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă. Pentru a se ajunge la pedeapsă, este nevoie de o plângere prealabilă a persoanei vătămate, conform Codului Penal aflat în vigoare în țara noastră. Prin urmare ceea ce poate părea o glumă se poate transforma într-o experiență extrem de neplăcută dacă se face o plângere penală. Hartuire este considerata si efectuarea de apeluri telefonice sau comunicari prin mijloace de transmitere la distanta, care, prin frecventa sau continut, ii cauzeaza o temere unei persoane.

Odată cu evoluţia rapidă a noilor tehnologii şi a răspândirii internetului în majoritatea comunităţilor urbane şi rurale, trebuie construit un mediu online sigur pentru copiii şi tinerii europeni, tot mai mult expuşi experienţelor neplăcute şi fenomenului de hărţuire pe internet. 

Reguli de bază care ar trebui respectate de utilizatorii rețelelor sociale :

Persoanele pe care nu le cunoşti sunt persoane străine. Acestea pot fi altcineva decât spun ca sunt.
Poartă-te frumos cu ceilalţi pe internet.
Nu spune nimănui adresa ta, şcoala la care înveţi sau alte date personale despre tine.
Internetul este un spaţiu public la care oricine are acces. Nu posta poze sau informaţii persoanle pe internet, pentru că alţii le pot vedea.
Nu tot ceea ce vezi sau citeşti pe internet este adevărat sau potrivit vârstei tale.
Nu răspunde mesajelor supărătoare sau care conţin cuvinte sau imagini nepotrivite. Blochează persoana care le trimite.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri