David Cameron la Consiliul European: Voi explica faptul că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană

Marea Britanie speră să stabilească o relație cât mai constructivă posibil cu Uniunea Europeană după ce va părăsi blocul comunitar, a susținut marți premierul britanic David Cameron, citat de DPA și AFP.

”Voi explica faptul că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. Dar vreau ca acest proces să fie cât mai constructiv posibil și sper că rezultatul poate fi cât mai constructiv posibil”, a spus Cameron, la sosirea la Consiliul European de la Bruxelles.

”Pentru că, evident, deși părăsim Uniunea Europeană, noi nu trebuie să întoarcem Europei spatele. Aceste țări sunt vecinii noștri, prietenii noștri, aliații noștri, partenerii noștri”, a adăugat șeful executivului de la Londra.

El s-a pronunțat și pentru cea mai strânsă cooperare cu UE în termeni de comerț și securitate transmite Agerpres.

În schimb premierul britanic nu a precizat când va fi activat propriu zis articolul 50, activare care va deschide în mod oficial negocierile cu reprezentanții Uniunii Europene. Pentru moment, rămâne în vigoare anunțul său din ziua anunțării rezultatului referendumului, anunț care preciza că aceste negocieri vor fi demarate de succesorul său care va veni în fruntea guvernului britanic peste aproximativ 3 luni. 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri