Parlamentul olandez a respins un referendum asupra ieșirii țării din UE

Parlamentul olandez a respins marți, cu majoritate covârșitoare de voturi, inițiativa prezentată de deputatul Geert Wilders, liderul formațiunii de extremă dreapta Partidul Libertății, pentru un vot asupra apartenenței țării la Uniunea Europeană, după ce britanicii au votat pentru ieșirea din blocul comunitar, transmite DPA citată de Agerpres.

Propunerea lui Wilders, care a promis că va convoca un referendum pe această temă dacă va fi ales prim-ministru la viitoarele alegeri, a fost votată de doar 14 deputați din cei 75 prezenți.

Geert Wilders ceruse guvernului olandez să organizeze cât mai curând un vot asupra unui așa-zis ‘Nexit’ (ieșirea Olandei din UE).

Cu toate acestea, legislația actuală nu permite desfășurarea unui referendum privind apartenența Olandei la Uniunea Europeană, menționează DPA.

“Vrem să ne controlăm singuri țara, banii noștri, frontierele noastre și politica noastră privind imigrația. Să lăsăm poporul olandez să decidă”, a reacționat vineri, într-un comunicat, liderul Partidului Libertății, la scurt timp după anunțarea rezultatului referendumului din Marea Britanie.

Partidul Libertății al lui Wilders conduce autoritar în toate sondajele de opinie din Olanda, dar nu s-a aflat niciodată la guvernare.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri