Departamentul pentru românii de pretutindeni a făcut publică lista proiectelor finanțate în 2015

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a ținut de cuvânt și a muncit pe data de 31 decembrie, ultima zi a anului 2015. Acesta a făcut publică lista proiectelor finanțate de Departamentul pentru românii de pretutindeni în anul 2015, un lucru inedit dacă ținem cont de faptul că această listă era ținută la “secret” până de curând.  Vă prezentăm mai jos comunicatul de presă al DPRRP:

“Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni a publicat astăzi, 31 decembrie 2015, lista tuturor proiectelor finanțate în anul 2015. Informațiile sunt disponibile pe site-ul Departamentului, la secțiunea Articole.

Această măsură vine ca urmare a angajamentului asumat de ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, de a transparentiza procedurile de acordare a fondurilor nerambursabile destinate păstrării și promovării identității românești în afara granițelor.

Publicarea listei proiectelor finanțate în anul 2015 se înscrie într-o serie de măsuri ce au la bază principiul transparenței, reprezentând un element important în reforma administrativă.”

Lista completă a proietelor finanțate în anul 2015 de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni poate fi găsită aici:  Proiecte-DPRRP-2015

De remarcat că lista prezintă sumele care au fost decontate până la sfârșitul anului 2015 și totalul acestora este de 4,545,637.12 lei ceea ce reprezintă mai puțin de jumătate din bugetul de 10.000.000 alocat pentru proiectele și programele destinate românilor de pretutindeni pentru anul 2015.

În cazul în care considerați că o parte din aceste organizații prezente pe listă au câștigat pe nedrept sau din diverse motive incorecte aceste finanțări nu ezitați să ne scrieți la adresa [email protected], aducând și argumente pentru acest lucru. 

locuri de munca strainatate

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri