Donald Trump este pentru ieșirea Marii Britanii din UE

Candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, Donald Trump, s-a declarat miercuri înclinat spre Brexit, admițând totodată că nu cunoaște prea bine problema referendumului britanic, informează agenția AFP citată de Agerpres.

“Nu trebuie ca oamenii să mă asculte, pentru că eu nu sunt foarte interesat de problemă”, a spus Donald Trump, la Fox News, cu o zi înainte de scrutinul istoric care ar putea bulversa UE.

Însă, pentru a-și justifica dispoziția pro-Brexit, el a citat “bazarul” și situația privind migranții, imigrația ilegală fiind unul dintre subiectele sale de campanie. Trump a declarat încă din mai că, personal, este susținătorul ieșirii Marii Britanii din UE.

“Înclin spre aceea ca ei (britanicii) să plece și să se întoarcă acolo unde se aflau, pentru că aceasta este ceea ce eu gândesc. Însă, acestea fiind spuse, aș vrea ca oamenii să facă ce au chef să facă. Dar, pentru că am fost întrebat, am răspuns că aș vota probabil pentru ieșire” (a Marii Britanii din UE), a spus candidatul republican.

“Le mai spun oamenilor să nu urmeze recomandarea mea, pentru că aceasta este doar o recomandare, este ce gândesc eu”, a punctat el.

Miliardarul american va efectua vineri o vizită în Scoția, pentru re-inaugurarea resortului său de golf de la Turnberry, la o zi după referendum. El își va petrece și a doua zi, sâmbătă, în Scoția, pentru a se deplasa la un al club al său de golf, în Aberdeen. Programul său nu prevede nicio vizită la Londra.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri