Ultimul avertisment pentru britanici înainte de referendum dat de președintele Franței

Un nou avertisment este făcut public pentru britanicii care vor merge mâine să voteze dacă Regatul Unit va mai face sau nu parte din Uniunea Europeană. De această dată este vorba de presedintele Frantei, Francois Hollande, care i-a avertizat, astăzi, din nou, pe britanici ca risca sa isi piarda permanent accesul la piata unica europeana, daca joi vor vota pentru iesirea din UE.

„Daca alegerea britanicilor este de a parasi UE… atunci aceasta va fi ireversibila”, a precizat Hollande, inainte cu o zi de referendum, conform Reuters.
Presedintele francez a declarat în termeni fermi ca exista un risc extrem de mare ca Marea Britanie sa-si piarda permanent accesul la piata unica europeana, daca alege sa paraseasca blocul comunitar.

„Va exista un risc ridicat ca britanicii sa-si piarda accesul la piata unica si la tot ce are legatura cu zona economica europeana. Toata lumea trebuie sa fie constienta de acest risc”, a susținut acesta.
Hollande nu este singurul lider european care a precizat ca britanicii ar putea sa fie izolati si sa piarda accesul la piata unica daca voteaza in favoarea iesirii din blocul comunitar, chiar daca politicienii britanici antieuropeni sustin ca tara va putea sa semneze un nou acord cu UE, care nu va implica contributii la bugetul european.
Mîine, aproximativ 48 de milioane   de britanici sunt chemati la urne pentru a decide daca vor sau nu sa ramana in UE, iar  decizia lor se va resimti in toate statele membre ale spațiului comunitar.

Din păcate, acest gen de declarații nu fac decât să dea și mai multă apă la moară taberei care suține ieșirea din UE, deoarece aceasta mizează pe independența totală a Regatului Unit față de Uniunea Europeană și nu acceptă nici un fel de intruiune a UE în politica Regatului Unit.

UPDATE: Ultimul sondaj realizat înainte de votul de mâine și publicat de APF (citată de Agerpres)  indică Brexitul (ieşirea Regatului Unit din UE) uşor în fruntea intenţiilor de vot

Conform sondajului realizat de agenția Opinium, în cadrul căreia au fost intervievaţi 3.011 britanici pe internet, 45% dintre respondenţi s-au pronunţat pentru părăsirea blocului comunitar, în timp ce 44% au optat pentru rămânerea în UE, iar 9% s-au declarat indecişi şi 2% au refuzat să se pronunţe.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri