Pe parlamentari îi doare în…de protestele românilor

Legea votată ieri în unanimitate de parlamentarii români, lege prin care aceștia legalizează nepotismul și dezincriminează angajarea propriilor rude la cabinetele parlamentare a pus pe jar opinia publică din România. Mediul online s-a solidarizat și au apărut zeci de mii de mesaje care îi fac praf și pulbere pe parlamentarii care și-au permis să voteze așa ceva.

Dacă privești la ceea ce se petrece pe rețelele sociale cu privire la acest subiect tinzi să crezi că societatea românească va exploda. Că vor exista mișcări masive care vor mătura practic Parlamentul și pe toți nesimțiții din el.

În schimb, dacă privești la rece (ignorând canicula de afară) votul dat de parlamentari, poți trage următoarele concluzii:

  • Parlamentarii au votat această lege exact înaintea vacanței, moment în care majoritatea românilor sunt mai interesați de cum să găsească locuri la umbră decât să protesteze în stradă
  • Este a n-a oară când parlamentarii își bat joc în bloc de cetățenii care i-au ales și nu li s-a întâmplat nimic.
  • Mai sunt câteva luni până se termină mandatul actualilor parlamentari așa că majoritatea sunt conștienți că este practic imposibil să de declanșeze alegeri anticipate.

Așa că marele zbucium de pe rețelele sociale nu reprezintă decât o expresie a neputinței românilor în fața celor care își bat joc de el în mod repetat și fără nici cea mai mică umbră de rușine. Parlamentarii și-au legalizat nepotismul și putem spune că au o durere fix într-un anumit loc când vine vorba de moralitatea votului lor. Ei sunt stăpânii României și se comportă ca atare. Noi suntem simpli sclavi pe plantație.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri