După ce a fost ucisă în Italia familia și prietenii lui Miriam Ciobanu continuă să caute dreptate

La aproape un an de la moartea tragică a lui Miriam Ciobanu, familia și prietenii ei continuă să caute răspunsuri și dreptate pentru tânără. Miriam, o româncă în vârstă de 22 de ani, a fost ucisă într-un accident de mașină în Pieve del Grappa, provincia Treviso, în dimineața zilei de 1 noiembrie 2022.

Ea se îndrepta pe jos către casă, după o ceartă cu iubitul ei, când un autoturism Audi A3, condus de un tânăr de 23 de ani în stare de ebrietate și sub influența substanțelor interzise, a lovit-o cu o viteză de 158 km/oră. Limita de viteză în acea zonă era de doar 60 km/oră.

Impactul violent a aruncat-o pe Miriam pe parbriz și apoi pe asfalt, la aproximativ 80 de metri de locul accidentului.

Echipajele de urgență au sosit imediat la fața locului, dar, din nefericire, nu au putut să-i salveze viața.

În zilele următoare, șoferul, identificat ca A.G., un tânăr de 24 de ani din San Zenone degli Ezzelini, a fost arestat și acuzat de ucidere rutieră agravată de viteză excesivă și consum de alcool și substanțe ilegale.

Recent, prin intermediul avocatului său, A.G. a cerut să fie judecat într-o procedură prescurtată, solicitare care a fost acceptată de Tribunalul din Treviso. Următoarea ședință de judecată a fost programată pentru 19 martie 2024.

„Cauza tehnică a accidentului a constat în viteza foarte mare cu care circula șoferul mașinii. Evenimentul ar fi fost cu siguranță evitat dacă învinuitul ar fi respectat regula de precauție, impusă de Codul Rutier, de respectare a vitezei, pentru a putea opri autovehiculul cu promptitudine în fața unor obstacole previzibile, a declarat Rossano Rassu, consultant pentru Giesse Risarcimento Danni.

Miriam era o tânără plină de viață, pasionată de călătorii și literatură, și visa să devină expert criminolog. Tocmai împlinise 22 de ani și se pregătea să se înscrie la Universitatea din Padova pentru a studia psihologia penală.

Moartea ei a fost o pierdere devastatoare pentru familia și prietenii ei, care continuă să se lupte cu durerea și pierderea.

„Nu ne vom opri până când nu vom obține dreptate pentru Miriam”, a declarat mama ei, Maria. „Nu vrem ca altcineva să treacă prin ceea ce noi am trecut.”

Familia și prietenii lui Miriam au creat o pagină de Facebook numită „Justiție pentru Miriam” pentru a-și împărtăși povestea și pentru a solicita dreptate.

„Vrem ca toată lumea să știe despre ceea ce s-a întâmplat”, a declarat o prietenă apropiată a lui Miriam. „Vrem ca oamenii să fie conștienți de pericolele conducerii în stare de ebrietate și sub influența substanțelor interzise.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri