După ce PSD a adoptat OUG pe justiție în această seară, Iohannis a declarat doliu și 1000 de oameni protestează

Situație extrem de încordată în România după ce Guvernul a anunțat, prin vocea ministrului Justiției că  adoptat ordonanțele de urgență atât de contestate de protestatari  dar și de președintele Klaus Iohannis. În timp ce aproximativ 1000 de oameni protestează la această oră în fața Guvernului în Piața Victoriei, presedintele Iohannis a postat un mesaj pe facebook prin care amenință că este o zi de doliu.

Din păcate protestatarii au încercat să intre în clădirea Guvernului și au izbucnit câteva ciocniri cu jandarmi care pentru moment au reușit să reziste presiunii.

UPDATE: Cel puțin 10.000 de români se află în Piata Victoriei după ora 12 noaptea. Vezi imagini live:

“Dragi români,
Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției.
Guvernul PSD și ALDE a ignorat visul și năzuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de corupție.
Astăzi, Guvernul PSD și ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onești și curajoși din Justiția română care au dovedit în ultimii ani că nimeni și nimic nu este mai presus de lege.
Guvernul PSD și ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o țară respectată în Europa!
De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă.
Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorități, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorități să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiției și a statului de drept.
În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru o legislație slăbită în domeniul anticorupției.
Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei Românii în care oamenii să-și dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-și dorească din nou să plece.
Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esențial. Valorile pe care se construiește un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparțin unei majorități sau minorități de conjunctură, ci ne aparțin nouă, tuturor românilor.
De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a face din România o țară eliberată de corupție! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!” – a postat Iohannis pe facebook.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri