Protest fără precedent în România pe 1 februarie. Vor ieși un milion de oameni în stradă?

După ce aseară Guvernul a adoptat ordonanțele de urgență care modifică Codurile Penale, reacția străzii a fost aproape imediată. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă la miezul nopții și nu doar în București. În toate marile orașe mii de români au ieșit în stradă și au solicitat imperios demisia Guvernului și retragerea ordonanțelor de urgență.

Reacțiile negative au venit astăzi  din toate părțile, începând cu președintele Klaus Iohannis care a declarat că este o zi de doliu și continuând cu procurorul general al României, șefa DNA și reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Se anunță un protest uriaș astăzi 1 februarie, în România

Dar cea mai vehementă și mai dură reacție este așteptată din partea românilor care vor ieși în stradă în această seară. Dacă ieri protestatarii au fost luați prin surprindere și tot au ieșit câteva zeci de mii la miezul nopții în toată țara, mobilizarea de pe rețelele sociale de astăzi este una de-a dreptul uriașă. Și pe lângă mobilizarea ONG-urilor sau a românilor simpli se așteaptă ca toate partidele din opoziție să-și trimită oamenii în stradă pentru a da forță protestelor din această seară și a forța Guvernul să dea înapoi.

Unele voci susțin că va fi cea mai mare ieșire în stradă după decembrie 1989 și că cel puțin un milion de români vor ieși în stradă la protestele din seara de 1 februarie 2017. Rămâne de văzut dacă va fi așa și dacă se va reuși o atât de uriașă mobilizare.

Între timp președintele Klaus Iohannis face un adevărat tur de forță și după ce a participat astăzi la ședința Consiliului Superior al Magistraturii urmează să-i facă o vizită lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului pe care vrea să-l chestioneze în privința refuzului de a contesta ordonanțele la Curtea Constituțională. 

La ora 11.30 președinta CSM a susținut o conferință de presă prin care a anunțat că va contesta aceste ordonanțe la Curtea Constituțională. Aceasta a spus că până la sfârșitul zilei va realiza motivarea acestui demers pe care îl va prezenta atât plenului CSM cât și opiniei publice. 

Urmează vremuri interesante în România…

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri