PSD nu dă nici un pas înapoi. Șerban Nicolae spune că nu există tratament preferențial

Reprezentanții Partidului Social Democrat Şerban Nicolae, care este și preşedintele Comisiei Juridice din Senat, a declarat că PSD nu acordă niciun tratament „preferențial” sau regim „special.

Reacția lui Șerban Nicoale vine după ce proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate și OUG pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedura penala au fost înregistrate la Biroul permanent al Senatului. 

„Nu acordăm vreun tratament preferențial sau regim special. Dacă ați preluat aceeași teză cu „ceas de noapte”…Ședința de guvern a avut loc la ora 19,30. Dacă dumneavostră spuneți „noapte bună” la 19,30, înseamnă că e bine. Gestul este unul constituțional. În țara asta, potrivit Constituției, legiferează Parlamentul și Guvernul. Nu legiferează nici CSM-ul, nici procurorul României, nici procurorul șef al DNA. Dacă doriți legile lor, luați protocoalele care s-au aplicat în toată această perioadă. Aflați de echipele mixte, aflați cum s-au făcut dosare de corupție unor indezirabile, aflați de ce a fost achitat Orban, aflați de ce s-au anulat probe la Olguța Vasilescu și s-a trimis dosarul înapoi. Cereți-le procurorilor, care au întocmit aceste dosare, să se autodenunțe ca fiind autorii unor abuzuri în serviciu. Din punctul meu de vedere, cei care au întocmit aceste dosare sondate cu achitări în instanță, au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu. Pe legea care le este atât de dragă ar trebui să se predea singuri. Spre exemplu, DNA în 2015 a avut 128 de persoane achitate. Dumneavostră și ceilalți cetățeni ai României plătim despăgubirile pe care statul român le vor da acestor cetățeni abuzați. Plătește cine? Procurorii respectivi sunt pasibili de abuz în serviciu? (…) Am înțeles că dacă furi până în 5% nu e furt în cazul unui plagiat. Dar dacă ați fi în situația ca viața dumneavostră să fie batjocorită, nu ați mai gândi așa.”

Și Codrin Ștefănescu a declarat acum câteva minute la postul de televiziune Antena 3 că PSD se va întruni mâine în Comitetul Executiv de Conducere și va lua în discuție situația tensionată din stradă. Liderul PSD a spus că se va lua în discuție inclusiv organizarea unui miting de susținere deoarece foarte multe voci din teritoriu solicită acest lucru.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri