Exclusiv! Guvernul tehnocrat aduce oamenii lui Tăriceanu înapoi la guvernare. Sunt tehnocrații masochiști?

Chiar dacă la prima vedere pare că ALDE și Călin Popescu Tăriceanu se află într-o continuă opoziție față de Guvernul tehnocrat și Președintele Iohannis lucrurile par a nu sta tocmai așa. În timp ce Tăriceanu apare pe toate posturile de televiziune și acuză guvernul Cioloș de incompetență și DNA de impunerea unei terori la adresa politicienilor, oamenii fideli lui Tăricenu își găsesc diverse sinecuri prin diverse structuri ale statului român.

Este și cazul Zvetlanei Preoteasa, o foarte apropiată colaboratoare a lui Tăriceanu care a condus până de curând, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutideni, o instituție aflată în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și în coordonarea Ministrului Delegat pentru Românii de Pretutindeni.

Chiar dacă la sfârșitul anului trecut aceasta a fost îndepărtată de la șefia acestei instituții de noul ministru Dan Stoenescu, Zvetlana Preoteasa și-a făcut loc înapoi și a devenit un fel de reprezentant al guvernului în relațiile cu românii de pretutindeni. Mai exact, Institutul Hurmuzachi a postat pe  pagina sa de internet știre că a oferit cursuri de formare profesorilor români din Spania, cursuri pe care le-a susținut Zvetlana Preoteasa.

Adică Zvetlana Preoteasa și-a luat un pic de timp liber din campania electorală pe care o face pentru ALDE și s-a plimbat pe banii statului Român pentru a le ține cursuri românilor de pretutindeni.

Dacă mai punem la socoteală faptul că Zvetlana Preoteasa a dat în judecată MAE și Institutul Hurmuzachi cu care acum se află în plin proces  (proces nr. 4322/90/2015)  rezultă faptul că tehnocrații sunt de-a dreptul masochiști. Adică MAE și Institutul Hurmuzachi, care au calitatea de “pârâți” într-un proces deschis de aceasta împotriva celor două instituții, o trimit pe Zvetlana Preoteasa să reprezinte aceste instituții ale Guvernului, în Spania, pe banii statului român.

Au ales să o demită pe Zvetlana Preoteasa deoarece era incompetentă acum ceva mai mult de  6 luni și acum o trimit în numele unei instituții guvernametale să țină cursuri pentru românii de pretutindeni. Și probabil o mai și plătesc pentru acest lucru pe cea care i-a dat în judecată

Vezi aici anunțul făcut de instituția guvernamentală  a MAE cu privire la trimiterea în Spania a Zvetlanei Preotesa.

Vezi mai jos câteva articole din presă despre Zvetlana Preoteasa :

Vâlceanca Zvetlana Preoteasa a dat în judecată Ministerul Afacerilor Externe

Hoție pe bani publici: Institutul Hurmuzachi, împânzit  cu electricieni, cofetari, constructori și activiști politici

Nepotism marca USL. Mădălin Voicu și-a băgat fiul la stat pe salariu de ministru 

Institutul Hurmuzachi – simbolul cumetriei românești. De la bombe sexi la logodnici și experți în poker

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri