De la 1 iulie se majorează indemnizațiile pentru mame

De la 1 iulie mamele din România vor beneficia de noile prevederi legale privind indemnizațiile de creștere a copilului, a dat asigurări ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru. Acesta a confirmat faptul că de noua lege vor putea beneficia și mamele care în prezent s-au întors la serviciu sau au ales să stea acasă fără plată.

Cu alte cuvinte, toate mamele care au copii sub doi ani sunt vizate de noua lege. Normele de aplicare vor intra săptămâna viitoare în dezbatere publică, informează Mediafax.

Ministrul Dragoș Pâslaru le sfătuiește pe toate mamele care au copii sub doi ani să se familiarizeze cu noile prevederi, despre care acesta spune că sunt destul de clare. Membrul Guvernului a vorbit și despre finanțarea acestei măsuri, explicând faptul că banii vor proveni din rectificări bugetare.

Prin această lege mamele vor primi 85% din salariul pe care l-au avut înainte să intre în concediul de creștere a copilului, eliminându-se astfel orice tip de plafon. Oricare dintre cei doi părinți (mama sau tatăl) va putea sta acasă timp de doi ani și va putea primi indemnizația de 85% din salariu. Mai mult plafonul minim al indemnizației lunare de creștere a copilului  va crește de la 600 la 1000 de lei iar cei care decid să se întoarcă la muncă înaintea încheierii celor doi ani va primi un bonus de 500 de lei lunar la salariu în interiorul perioadei de doi ani.

Legea prin care mamele beneficiază de indemnizații mărite pentru creșterea copilului a dus la o serie de tensiuni și dezbateri între Guvern și Parlament. Proiectul a fost în final adoptat în aprilie 2016, după mai multe luni de discuții.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri