Ministru rus primit în Franța în ciuda interdicțiilor europene

Franța a permis accesul unui ministru rus pe teritoriul său, deși pe numele acestuia, Uniunea Europeană a impus o interdicție. Nu se cunosc încă motivele care au determinat autoritățile din Hexagon să ignore lista neagră și ia această decizie, precizează Mediafax.

El a fost liderul unei delegații care a luat parte, în Franţa, la Paris, la reuniunea Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor. Este vorba despre ministrul rus al Agriculturii, Aleksandr Tkacev care era vizat de restricțiile de călătorie în spațiul comunitar, fiind inclus de oficialii europeni pe o listă de sancțiuni.

Citeşte şi: Din iunie încep să se distribuie ajutoarele alimentare de la UE pentru români

Documentul a fost respectat de germani, care au decis în ianuarie să refuze eliberarea unei vize pe numele ministrului rus. Mai mulți politicieni din Hexagon și-au manifestat susținerea față de oficialii ruși, cerând ca sancțiunile impuse în 2014 să fie anulate. Este vorba despre măsurile diplomatice și economice pe care Uniunea Europeană le-a luat împotriva Rusiei, după ce aceasta a anexat regiunea ucraineană Crimeea.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri