Grindeanu: Indiferent de situație nu-mi dau demisia

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 în această seară Sorin Grindeanu a anunțat care sunt motivele pentru care a retras ordonanța de urgență și a declarat că în afara unei soluții legale (moțiune de cenzură) nu-și va da demisia din funcția de prim ministru.

Întrebat de Radu Tudor dacă nu va ceda totuși la presiunea străzii, Grindeanu a explicat că România este ruptă în două și este nevoie de stabilitate în această perioadă.  “Noi saptamana viitoare avem doua incercari in Parlament. Pe de o parte bugetul. Şi avem motiune de cenzura. Ăsta este jocul democratic si cred ca trebuie sa revenim cat mai urgent la aceste noţiuni. Modalitatea prin care un guvern poate fi demis e motiunea de cenzura. Nu o sa o fac, nu îmi dau demisia” a declarat Grindeanu. 

Grindeanu a mai precizat că în ordinea suplimentară a ședinței de Guvern atât de hulite a mai fost prezentă, în afara ordonanței pe justiție și Hotărârea de Guvern care oferea gratuitate studenților pe calea ferată.În altă ordine de idei premierul a reamintit că este nevoie urgent de un proiect de lege care să aducă la zi Codul Penal, în acord cu deciziile Curții Constituționale. El a amintit că odată cu retragerea OUG care modifică Codul Penal, au rămas în continuare o serie de articole ale codului penal care sunt considerate neconstituționale. 

Premierul a îndemnat la dialog și la decență deoarece România are nevoie de stabilitate și de predictibilitate.

Declarațiile lui Grindeanu sunt făcute în contextul în care la această oră câteva zeci de mii de bucureșteni se aflî în stradă în Piața Victoriei și cer demisia Guvernului, în timp ce aproximativ 2000 de protestatari s-au strâns în fața palatului Cotroceni și scandează împotriva lui Iohannis. 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri