Încă 5 arestări pentru violențele de la Protestele din Piața Victoriei. Vezi cine sunt cei reținuți

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a cinci persoane pentru violenţele din Piaţa Victoriei din noaptea de 1 spre 2 februarie, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis vineri AGERPRES.

Judecătorii au admis, joi, contestaţia procurorilor la decizia prin care Ionuţ-Cristian Dinu, Andrei-Lucian Dumitrescu, Răzvan-Marian Radu, Alexandru Marius Bocşu şi Daniel-Ionuţ Ion au fost lăsaţi în libertate de Judecătoria Sectorului 1, care a impus instituirea controlului judiciar pentru aceştia.

”La data 24 februarie 2017, în urma propunerii de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, Judecătoria Sectorului 1 a admis în parte propunerea, în sensul că a dispus arestarea preventivă pentru un inculpat şi plasarea sub control judiciar pentru ceilalţi cinci. În urma contestaţiei formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, ieri, 2.03.2017, Tribunalul Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă pentru toţi cei cinci inculpaţi. Inculpaţii au fost depistaţi de către Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în acest moment fiind încarceraţi”, arată sursa citată.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, pe 24 februarie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Alexandru-George Timinschi pentru complicitate la ultraj, ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după violenţele din Piaţa Victoriei din noaptea de 1 spre 2 februarie.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus, prin ordonanţa din data de 23 februarie, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de:

* Ionuţ-Cristian Dinu, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice;

* Andrei-Lucian Dumitrescu, pentru complicitate la ultraj;

* Radu Răzvan-Marian, pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice;

* Alexandru Marius Bocşu, pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice;

* Daniel-Ionuţ Ion, pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

* Alexandru-George Timinschi, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la ultraj, ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Mai sunt cercetaţi Nicolae Bogdan Dobre – pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice; Călin Mihai – pentru instigare publică şi Marius Jijie – pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în noaptea de 1 spre 2 februarie, în timp ce se aflau în Piaţa Victoriei, în contextul în care în zona respectivă avea loc o manifestaţie cu caracter paşnic, la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpaţii s-au manifestat violent, aruncând cu diverse obiecte contondente (sticle, bucăţi de gheaţă, containere) în jandarmii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii în timpul protestului, anunță Agerpres.

“Prin acţiunile lor violente, inculpaţii au tulburat ordinea şi liniştea publică. De asemenea, unul dintre inculpaţi a expus un banner pe care era inscripţionat un mesaj prin care îndemna publicul, în scris, să săvârşească infracţiuni, iar un altul a săvârşit acte de exhibiţionism în mijlocul mulţimii, având o atitudine obscenă la adresa jandarmilor”, se arată într-un comunicat al PJS1.

 

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri