Incendiu puternic la club Bamboo din Capitală- cel puțin 27 de răniți

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit vineri noapte la clubul Bamboo din Capitală. 27 de persoane au fost duse la spital, iar una se află în stare gravă, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Clădirea a fost distrusă în totalitate, iar pompierii au activat Planul Roşu de intervenţie. Până în acest moment, nu se cunosc cauzele incendiului.

UPDATE 07.00 Raed Arafat a declarat pentru Digi 24 că situaţia este sub control. Mai există focare de incendiu, însă ele pot fi controlate. Pompierii lucrează la lichidarea ultimelor focare.   Arafat a spus că nu se poate preciza dacă în interior nu au fost prinse victime şi că acest lucru se va putea verifica după lichidarea incendiului şi cercetarea zonei. „Posibilitatea să mai existe persoane în club este încă favorabilă“, a declarat Raed Arafat.  Potrivit pompierilor, au mai rămas elemente de construcţie, dar care nu prezintă siguranţă pentru intrarea echipelor de salvare, astfel că se acţionează din exterior.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a spus că în urma incendiului medicii au acordat primul ajutor în cazul a aproape 50 de persoane care fie erau intoxicate cu fum, fie suferiseră hipotermie. De asemenea, două dintre victimele care au fost transportate la Spitalul Floreasca au fracturi după ce au sărit de la etaj pentru a se salva. Bogdan Opriţa a mai spus că nu există victime cu arsuri. La acest moment, mai sunt spitalizate opt persoane.

UPDATE 06.20 Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că nu există încă informaţii despre persoane care ar fi rămas în club, însă în cazul unei astfel de situaţii ele vor fi probabil găsite carbonizate.

Conform datelor prezentate la ora 6.00, actualizate despre victime transmise de ISU, au existat 27 de persoane care au fost duse la spital. Dintre toate persoanele transportate la spitale, 20 au fost transportate de ambulanţele SMURD şi SABIF » La Floreasca s-au prezentat 16 persoane (transportate de ambulanţe sau deplasare cu mijloace proprii) şi au ramas 3 internate, dintre care unul intubat; » La Universitar au fost 5 persoane şi au plecat toate persoanele; » La Pantelimon au fost 2 persoane prezentate, ambele internate; » La Colentina s-au prezentat 3 persoane şi a rămas una singură internată; » La Elias – o persoană transportată a fost internată. » La Spitalul de Arşi nu sunt persoane internate .

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,500FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Ultimele Stiri